Rijeka

Iz audija izašao sa automatskom puškom, u vozilu pronađena municija

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2022. 17:23

U hrvatskom gradu Rijeka muškarac je iz automobila izašao noseći automatsku pušku, navodi policija.

Incident se desio prije dva dana a u automobilu muškarca pronađena je velika količina municije.

"Policijski službenici sproveli su kriminalističku istragu nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno posjedovanja, izradu i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija.

Policija je 27. decembra uveče zaprimila dojavu da je na području Rijeke iz automobila marke audi izašla muška osoba s vatrenim oružjem u rukama", saopšteno je iz policije.

Po zaprimljenoj dojavi policija je hitno stigla na mjesto događaja i pronašla 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u rukama držao automatsku pušku sa municijom u okviru.

Osumnjičeni je priveden u policijsku stanicu na kriminalističko ispitivanje, a pretragom audija pronađeno je oko 120 komada municije, šest okvira za automatsku pušku s po 30 komada municije, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno, piše policija.

Policija je od 40-godišnjaka oduzela pronađenu municiju i okvire, kao i automatsku pušku s kojom je zatečen, dodaju. Po dovršetku kriminalističke obrade, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, državnom tužilaštvu predata je krivična prijava protiv osumnjičenog i predat je pritvorskom nadzorniku.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм