Оптужница

Из нехата изазвала саобраћајку у којој је погинуо воденичар из Приједора

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против Слободанке Пилиповић из Костајнице јер је из нехата изазвала саобраћајну несрећу у којој је погинуо воденичар Шефик Кењар из Камичана код Приједора, а повријеђене су двије особе.

Оптужницом Пилиповићевој је на терет стављено кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја, за које је законом запријећена казна од једне до осам година затвора.

Трагедија се догодила 23. октобра 2019. године око 9 часова на такозваној ”ипсилон” раскрсници на улазу у Козарску Дубицу, када је дошло до судара три аутомобила. У судару је тешко повријеђена Шефикова супруга Џемила Кењар, те малољетна кћерка оптужене М.П.

У оптужници се наводи да је Пилиповић ”аудијем А4” из Преображенске улице ишла према раскрсници са магистралним путем Козарска Дубица - Градишка. Возила је 77 km/h на мјесту гдје је брзина ограничена на 50 km/h и приликом уласка у раскрсницу није се зауставила на знак ”Стоп”.

”Ушла је у раскрсницу, а није пропустила ”форд фијесту” којом је управљао Шефик Кењар. Он се из смјера Градишке кретао према Приједору магистралним путем који је означен као пут с првенством пролаза”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је оптужена била свјесна да на тај начин може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност живот људи, али је олако држала да се то неће десити. Усљед тога, у зони раскрснице ”ауди А4” је предњом лијевом страном ударио у предњу лијеву страну ”форд фијесте”. Од удара ”фијеста” се заротирала и ударила у бочни дио ”аудија А3” који се кретао иза, а којим је управљала Вања Буразор.

У удару, сувозач из ”фијесте” Џемила Кењар задобила је тешке повреде опасне по живот, док је њен супруг Шефик задобио вишеструке повреде и преминуо је усљед раздора срца и срчане кесе, те крварења у лијеву грудну дупљу. Тешко је повријеђена и малољетна кћерка оптужене М.П., која је била сувозач у ”аудију А4”.

”Дакле, из нехата, као учесник у саобраћају, оптужена се није придржавала саобраћајних прописа и тиме је угрозила јавни саобраћај, те довела у опасност животе људи, усљед чега је код једног лица наступила смрт чиме је учинила кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја”, наводи се у оптужници коју је потврдио Основни суд у Козарској Дубици.

(Фото: rtv-kd.com)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)