U saradnji sa Europolom i FBI

ATV otkriva imena: Izvještaj protiv 17 lica zbog organizovanog kriminala

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2022. 15:17

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 lica zbog organizovanog kriminala.

Oni se terete za neovlašteni promet opojnim drogama, oružjem i vojnom opremom, pranje novca kao i pomaganje počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

"Ove aktivnosti sprovedene su u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH juče, 26.12.2022. godine na području opštine Sokolac i Kantona Sarajevo", poručuju iz MUP-a Republike Srpske.

Lica se sumnjiče da su u periodu od 2020. godine do danas, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno trgovali opojnom drogom kokain na međunarodnom i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Kraljevine Belgije.

Navedene akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci  dobijeni iz aplikacija „Skaj“ i „Anom“, a u saradnji sa policijskim agencijama Europol i FBI. 

Kako ATV saznaje izvještaj je podnesen protiv Ognjena Orašanina, Sani AL Murdaa, Filipa Koraća, Miljana Radonje, Zorana Buhaća, Tomislava Drmića, Ognjana Kokića, Kemala Bukve, Miroslava Milinkovića, Zlatana Ćuka, Miloša Popovca, Radoja Todorovića, Zorana Nikčevića, Nikole Dedovića, Krste Vujića, Saše Karanića i Željka Dangubića.

Prema informacijama ATV-a, osumnjičena lica su odranije poznata policiji zbog ubistava, prometa droga, falsifikovanja i drugih krivičnih djela. Filipa Koraća terete za ubistvo zbog čega je raspisana potjernica za njim. Za Milanom Radonjićem se traga zbog prometa droge, kao i za Ognjanom Kokićem. Miloš Popovac je policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela hapšen od strane MUP-a Kantona Sarajevo.