"Наносе ми штету"

Јавио се отац из Широког Бријега: Ја сам убио псе, а не мој син

  • Извор: Агенције
  • 05.11.2023. 08:02

Након што је јуче објављено како је 14-годишњи дјечак из Широког Бријега убио шест паса из комшилука јер је један од њих усмртио његове кокошке, јавио се његов отац и рекао како је он то учинио због дугогодишњег терора.

"Иако имена и мјесто нисте навели, али ми знамо као и онај чији су пси на фотографији, мој син није убио те псе, је сам то ја учинио", говори за портал ОТПОР.Медиа.

"Живе у граду а псе доводе овдје и остављају их пуштене без било каквог надзора. Овдје говоримо око 30-ак паса којих тренутно има на овој локацији у мојој близини. Догоди се да понекад ти пси знају бити свезани ланцем, али власник/ци ријетко дођу да их уопште нахране и долази до бјежања а након тога ти исти пси крећу по мјесту радити штету и убијати перад коју мјештани имају", описује овај мјештанин који је дуги низ година жртва ових паса и напомињући како ово није први случај.

Узнемирујуће: Тинејџер заклао шест паса јер је један од њих усмртио три кокошке

Узнемирујуће: Тинејџер заклао шест паса јер је један од њих усмртио три кокошке

Каже да је ту рођен, своју дјецу прехрањује радећи физичке послове и учи их поштењу од малих ногу. 

''Учим их како имати домаће животиње и за њих се бринути, а онда свако мало гледам како ми дјеца плачу јер су нечији пси подавили ми сву перад која ја држим на свом имању и која су у 'кавезу' окружена да не лутају изван свог дворишта. Ово је једноставно измакло контроли са овим псима за које нико не одговара", говори.

Упитан је што је био разлог убијања шест паса и је ли то било потребно. Због чега није пријавио надлежним институцијама да се позабаве тим псима?

"Знају они јако добро то, само нико никада да нешто подузме док се овакво нешто не догоди и неко 'узме ствари у своје руке'. Свјестан сам своје погрешке али до овога сигурно не би дошло да је друга страна и чији су пси који су били изван контроле и који су годинама правили велику штету мојој обитељи, мојој дјеци адекватно чувани.

У Сарајеву све већи број наркомана и дилера

У Сарајеву све већи број наркомана и дилера

Када је син назвао власника паса и тражио од њега да финансијски подмири трошкове којег су његови пси учинили, и када сам рекао цијену, само задњег 'крвопролића' без да сам спомињао пријашње ствари и домаће животиње које ми је његов пас подавио, а то су бити патке, зечеви, пилићи, кокоши… мислим да сам му рекао свеукупно око 200 евра, он је само бахато одговорио 'да нису јањад да толико коштају'. То је било 'кап која је прелила чашу' и једноставно нисам могао у себи трпјети више тај његов безобразлук који сам трпио свих ових година и гдје сам олако прелазио преко свега.

Након неког времена отишао сам до тих паса и направио сам што сам направио. Не бјежим од своје одговорности нити оправдавам свој поступак који сам учинио али нека сада он закопава своје псе као што сам годинама ја са својом дјецом закопавао све оно што смо стварали, хранили и о чему смо се бринули", препричава свој потез због чега је убио те псе.

Бројни мјештани овог села на подручју Широког Бријега су потврдили како имају проблеме с многим псима који се овдје налазе више као луталице него нечији кућни чувари. Такође су трпјели штете од истих, не правдају овај потез свога сумјештана али донекле разумију његов потез јер знају што су и коју штету су наносили ти пси.

Како се сазнаје, мјештани ће наредних дана покренути акцију да се што хитније ријеши проблем ових паса који нису под контролом, нити у свом дворишту него раде штету по селу осталим домаћинствима. Они их неће убијати али ће се зато сами власници за њих морати побринути за њих.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина