Шта каже МУП КС

Ко баца бомбе и пали возила у Сарајеву?

  • Извор: Ослобођење
  • 05.03.2024. 12:32

У току 2023. у КС-у је евидентирано 13 активирања минско-експлозивних средстава, те 35 кривичних дјела у којима је изазван пожар на возилима, кажу у МУП-у КС.

"Активирана експлозивна направа", "Бачена бомба", "Запаљено возило", "Планули аутомобили", наслови су који свако мало пуне рубрике црне хронике.

Према подацима из Министарства унутрашњих послова КС-а, овој проблематици се полако стаје украј.

– У току 2023. у КС-у је евидентирано 13 активирања минско-експлозивних средстава, што је за 16 мање у односу на 2022, навели су из МУП-а КС-а.

У споменутим случајевима наступила је материјална штета. У наведеном периоду расвијетљена су четири догађаја из фебруара, септембра, октобра и децембра 2023.

Фронтмен Београдског синдиката за АТВ: Бањалука је, поред Београда, најважнији синдикални центар

Фронтмен Београдског синдиката за АТВ: Бањалука је, поред Београда, најважнији синдикални центар

Интересантно је да су истражиоци расвијетлили и један догађај који датира још из септембра 2020. Истовремено, идентификована су петорица бомбаша пише Ослобођење.

– Због постојања основа сумње да су учествовали у извршењу, пријављени су С. А. (37), Ђ. Е. (28), М. А. (32), Т. С (46) и Б. А. (29).

Уколико се пали возило, довољно је да се купи литар бензина за непуне три марке, али и са ручним бомбама је слична ситуација

С друге стране, током 2023, евидентирано је 35 кривичних дјела у којима је изазван пожар на возилима. Као што је то био случај са крађама возила, и највише паљевина аутомобила забиљежено је у Новом Граду – 10.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина