Навијачи

Конобари ”типовали” напад у центру Бањалуке, полиција привела девет ”Лешинара”

Бањалучка полиција идентификовала је и привела све навијаче "Борца” који су 19. марта учествовали у нападу на четворицу младића у центру Бањалуке, али и двојицу конобара који су кумовали нападу тако што су ухапшеним ”Лешинарима” дојавили да се у кафићу налазе ”Делије”.

Како сазнаје АТВ у нападу је учествовало седам ”Лешинара” и то Марко П., Бранко П., Никола Г., Марко М., Срђан Ј., Лука Б. и Стефан К. Сви су осумњичени да су починили кривично дјело насилничко понашање, док се Стефану К. на терет ставља и разбојништво јер је од једног оштећеног украо новчаник са новцем и документима.

Осим њих приведена су и двојица конобара кафића у Јеврејској улици Милан Д. и Стефан У. јер је истрагом утврђено да су они имали улогу ”типера” и осумњичени су за помагање у нападу.

”Истрага указује да су четири младића М.П.К., М.В., М.С. и П.М. око 15 часова дошли у кафић у Јеврејској улици, гдје су пили пиће. На једном од њих конобар Милан Д. је уочио мајицу са обиљежјима Црвене звезде, што је пренио Стефану У. наводећи да су локал дошле `Делије`”, открива извор близак истрази.

Сукоб у центру Бањалуке због дреса Црвене звезде

Сукоб у центру Бањалуке због дреса Црвене звезде

Он каже да је Милан Д. питао Стефана У. да ли ће некога обавјештавати о томе, па су све дојавили Марку П. и Бранку П., те Николи Г. који су се убрзо појавили у локалу.

”Након што су дошли, Стефан У. им је показао о коме се ради и рекао им да их не туку у локалу. Њих тројица су потом сјели у кафић, те су позвали остале осумњичене да се окупе како би пратили младиће када крену из локала да би их напали на погодном мјесту”, наводи извор из полиције.

Након што су младићи кренули из локала свих седам осумњичених се окупило и кренуло да их прати, све до Гајеве улице гдје су их сустигли и напали.

”Срђан К. им је тада пришао на улици и питао их за кога навијају. Након одговора ”Лешинари” су физички насрнули на њих задавши им више удараца по тијелу. Приликом напада на М.П.К. Срђан К. му је отео новчаник у којем се, према изјави оштећеног, налазио новац, банковне картице и лични документи”, каже извор АТВ-а.

”Нападнути младићи нису били у дресу, насумично су упитани за кога навијају”

”Нападнути младићи нису били у дресу, насумично су упитани за кога навијају”

Послије напада оштећенима је указана љекарска помоћ, а осумњичени су се разбјежали. Брзом акцијом полиције петорица су убрзо идентификована и ухапшена. Даљом истрагом бањалучка полиција је у веома кратком року идентификовала и остале виновнике напада и открила како је напад испланиран и реализован.

Сви су саслушани и у току је испитивање неколицине свједока и након документовања предмета против деветорице осумњичених ће поднесене пријаве Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера