Sve više napada na policajce

Krenuo na intervenciju, završio sa metkom ispod uniforme

  • Извор: АТВ
  • 26.07.2023. 19:24

Krenuo je na intervenciju, završio sa metkom ispod uniforme – tako je ukratko izgledao polcijski zadatak službenika Slobodana Sarafijanovića. Sa kolegom se uputio u Ševarlije da smiri osobu koju su zbog buke prijavile komšije. Pijavljeni je otvorio vatru iz lovačke puške, a bezazlen zadatak prerastao u teško ubistvo u pokušaju.

"U tim djelićima sekunde odlučio sam se da lijevom rukom uhvatim za cijev i desnom oborim lice. Metak koji je ispaljen prošao mi je iznad lijevog kuka kroz jaknu tako da mi je oštetilo uniformu, a nije dijelove tijela", kaže Slobodan Sarafijanović, policijski službenik PS 2.

Vremena za strah nije bilo. Svega je postao sjestan tek po dolasku u stanicu, priča Slobodan. Rizici i neprijatnosti dio su policijskog posla. I mlađi kolega Danijel doživio je jednu od muškarca koji je narušavao javni red i mir. Sve je trebalo da bude rutinska intervencija. 

Jeziv snimak sa plaže u CG: Ogromni talasi

Jeziv snimak sa plaže u CG: Ogromni talasi "tuku" o stijene, a potez kupača šokirao sve!

"Da bi on potom ustaje sa stolice, uzima pepeljaru koja se nalazila na stolu nju baca i hvata se svojim rukama za sto plastični i gura u prvacu polcijskih službenika", kaže Danijel Marić, policijski službenik PS 1. 

Da im posao nije lak govori i statistika. Od početka godine na području Policijske uprave Doboj zabilježeno je 55 prekršaja iz člana 24. 

"Koji se odnosi na ometanje državnih organa u vršenju javnih ovlaštenja i 5 krivičnih djela od čega 2 krivična djela sprečavanje ovlaštnih službenih lica u vršenju službe i 3 KD napada na policijske službenike", kaže Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj. 

Potukle se žene u kinu

Potukle se žene u kinu

Osim napada na policijske službenike, u porastu su sve vrste prekršaja kažu u dobojskoj policiji. U prvoj polovini prošle godine imali su ih 164, za šest mjeseci ove godine, 303, što je povećanje za 84 procenta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина