Akcija "Insajder"

Krijumčarenjem migranata prema Hrvatskoj ostvarili veliku imovinsku korist

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2022. 09:50

Tokom istrage u operativnoj akciji "Insajder" prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem periodu krijumčarili migrante prema teritoriji Hrvatske, čime su ostvarivali veliku imovinsku korist i nanosili štetu bezbjednosnoj situaciji u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih časova koordiniše aktivnosti pripadnika Granične policije BiH koji vrše pretrese na osam lokacija u odnosu na veći broj osoba osumnjičenih za krivična djela udruživanja radi krijumčarenje osoba, navodi se u saopštenju.

Pretresi se vrše na području Tuzle, Zvornika, distrikta Brčko i Konjica.

Tokom istrage u operativnoj akciji "Insajder" prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem periodu stupali u kontakt sa migrantima koji nezakonito borave u BiH, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organizovanje, prevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata prema teritoriji Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

U saopštenju se dodaje da su osumnjičeni izvršenjem krivičnih djela ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu bezbjednosnoj situaciji u BiH u odnosu na krivična djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Nakon što budu sprovedene istražne radnje i pretresi, postupajući tužilac daće uputstva o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, navedeno je u saopštenju. 


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм