Najneobičniji pokušaj

Krijumčario srebro i zlato u konzervi nudli

  • Извор: Агенције
  • 31.10.2022. 14:15

Carinici su krajem oktobra u nekoliko prekršaja otkrili preko tri kilograma srebra, skrivenih na neobičnim mjestima: u jastuku za putovanje, među garderobom putnika, a najneobičniji je bio pokušaj krijumčaranja srebra u konzervi nudli, saopštila je danas Uprava carine.

Kako navode, najneobičniji pokušaj da se prenese srebro otkriven je 29. oktobra na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamper stranih registarskih oznaka, kojim je sam putovao dpedesetdvogodišnji strani državljanin.

Tokom detaljne kontrole u kuhinjskom dijelu kampera, carinik je pronašao naizgled neotvorenu konzervu nudli, čija je neuobičajena težina ukazivala da je u njoj nešto sakriveno.

Da je takva pretpostavka bila opravdana, pokazalo se kada je sa konzerve skinut poklopac, a u njoj umjesto tjestenine pronađeno 37 srebrnih kovanica "Suid Afrika", "Elizabeth ll“ i "Republic od Armenia ", kao i dvije zlatne pločice "Hereeus", navedeno je u saopštenju.

Kako je riječ o stranom državljaninu, sud je u hitnom postupku donio odluku o oduzimanju krijumčarenog srebra i zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Dva slična slučaja zabilježena su i tokom protekle nedjelje i na prelazu Gradina, kada je zaplijenjeno oko dva kilograma srebrnog nakita.

Neobičan pokušaj krijumčarenja više od 600 grama srebrnog prstenja, narukvica i lančića u jastuku za putovanje spriječen je na ovom prelazu 27. oktobra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani za detaljan pregled izdvojen autobus strane registracije, koji je saobraćao na relaciji Istanbul - Sarajevo.

Kada su svi putnici preuzeli prtljag, tokom kontrole unutrašnjosti autobusa, na mjestu gdje je prethodno sjedila jedna putnica pronađen je neobično težak jastuk za putovanje.

Kada su carinici pogledali njegovu unutrašnjost, ispostavilo se da su u sunđerastom punjenju sakrivene kesice sa srebrnim nakitom.

Oko 1,3 kilograma različitog srebrnog nakita zaplijenjeno je i nekoliko dana ranije na ovom istom prelazu.

Pokušala je da ga prokrijumčari putnica autobusa koji je saobraćao na liniji Istanbul - Novi Pazar, tako što ga je sakrila u torbu sa garderobom.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм