Ležala zbog ubistva bebe: U zatvoru preminula Radmili Milosavljević

  • 28.09.2020. 22:19

Radmili Milosavljević (34), koja je bila u pritvoru u CZ zbog sumnje da je ugušila petomesečnog sina, iznenada pozlilo, a uzrok smrti se ispituje

Radmila Milosavljević (34), osumnjičena za ubistvo petomesečnog sina u aprilu 2019. u selu Petlovača kod Šapca, preminula je preksinoć u Centralnom zatvoru u Beogradu. Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, ženi je pozlilo u nedjelju oko 21 sat.

Onesvijestila se

- Pritvorenica je odmah odvedena na pregled u Specijalnu zatvorsku bolnicu, a na ulazu u ambulantu izgubila je svijest. Zavodski ljekar je započeo reanimaciju, a ubrzo su stigli i ljekari Hitne pomoći, koji su konstatovali smrt. Tijelo je upućeno na obdukciju, a u skladu za zakonom, Zavod je obavijestio tužilaštvo i policiju - rečeno je u UIKS.

Milosavljevićeva se devet mjeseci nalazila u pritvoru zbog teškog ubistva.

- U aprilu prošle godine je prijavljena smrt dječaka, starog pet mjeseci. Majka je rekla da je dijete preminulo u kolicima. Konstatovano je da je po prijemu u bolnicu dječaku iz usta i nosa išao mliječni sadržaj, pomiješan sa sukrvicom, ali da nije disao - objašnjava izvor.

Kako kaže, Radmila je nakon smrti sina, odlazila kod psihijatra na liječenje.

- Osam mjeseci kasnije, ona je psihijatru priznala da je kriva za smrt sina. Rekla je da je namjerno usmrtila bebu tako što joj je rukama zapušila nos i usta i da je držala tako sve dok dijete nije prestalo da diše - kaže izvor i dodaje da je ljekar o jezivom priznanju obavijestio policiju. - Krajem decembra 2019. pokrenuta je istraga i, nažalost, utvrđeno je da je Radmila zaista ubila dijete. Tada je i uhapšena - kaže izvor. Radmila i njen suprug su prošle godine, nakon smrti dječaka, primili novinare u kuću. Radmila je u crnini i u suzama opisivala kako joj je sin Kristijan umro.

Primijetila da ne diše

- Spremila sam mu mlijeko, pojeo je svega 20 grama, a kad je podrignuo, spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula, a on je već zaspao. Poslije toga više nisam mogla da ga probudim, a primijetila sam i da ne diše - jecala je majka:

- Rodila sam ga u sedmom mjesecu, imao je malu kilažu. Dva mjeseca je bio u bolnici u Beogradu. Ljekari su uspjeli da ga spasu i rekli su da ima aritmije, šum na srcu i problem sa štitnom žlijezdom. Ipak, lijepo je napredovao i bio je veseo. Majka je tada rekla i da je godinu dana ranije izgubila bebu na porođaju.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм