Još jedna žrtva prevare

"Ljubav" skupo koštala Hrvaticu: Lažni ljekar joj uzeo desetine hiljada evra

  • Извор: Индекс
  • 08.06.2023. 10:46

Vukovarska policija u srijedu je zaprimila prijavu 64-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena preko društvene mreže.

Naime, u periodu od decembra 2022. godine do aprila 2023. godine, žena je putem društvene mreže stupila u "ljubavnu vezu" s osobom koja se predstavila kao ljekar u vojnoj misiji u Siriji, a potom i u kontakt s osobom koja se predstavila kao radnik kreditne institucije.

Prijedorčanka žrtva prevare: Lažnom američkom vojniku uplatila 5.000 maraka

Prijedorčanka žrtva prevare: Lažnom američkom vojniku uplatila 5.000 maraka

Lažni ju je ljekar uvjerio da je voli i da mu treba pomoć. 

Objasnio joj je da treba preuzeti jedan paket iz Sirije s novcem u svrhu realizacije kredita te da treba platiti preuzimanje paketa, nakon čega će joj novac biti vraćen. Ona im je zatim uplatila više desetina hiljada evra, a paket nikada nije primila.

"Otkad moja djevojka spava sa drugim muškarcima procvjetao sam, ne smatram to prevarom"

"Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom tužilaštvu dostavljena je kaznena prijava za kazneno djelo Prevara. Romantična prevara jedna je od najčešćih financijskih online prevara u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist. Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje", upozorili su iz policije, prenosi Index.hr.

Ne nasjedajte na ovu Facebook prevaru – možete da ostanete bez profila

Ne nasjedajte na ovu Facebook prevaru – možete da ostanete bez profila





Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм