Зарадио и кривичну пријаву

Ловац се спотакао, па ранио себе из пушке: Одузето оружје и муниција

  • Извор: Индекс
  • 05.01.2024. 21:54

У Полицијској станици Дрниш (Хрватска) завршено је криминалистичко истраживање за кривична дјела против законитог лов и риболова те недозвољено посједовање, израда и набављање оружја или експлозивних направа, саопштило је портпарол Полицијске управе шибенско-книнске Сања Баљкас.

Како се наводи, утврђено је да се осумњичени 63-годишњак у јутарњим сатима 4. јануара код мјеста Мосећ, током незаконитог лова, спотакао прелазећи насип, којом приликом је дошло до самоопаљења ловачке пушке у стопало ноге.

Осумњиченом 63-годишњаку су у Општој болници у Шибенику констатоване тешке тјелесне повреде те је задржан на лијечењу.

На темељу налога Жупанијског суда у Шибенику обављене су претраге личног возила и породичне куће, власништво 63-годишњака, којом приликом је у возилу пронађена и одузета ловачка пушка и 20 комада ловачких метака, док је у породичној кући пронађена и одузета ловачка пушка с 15 комада припадајуће муниције, 70 комада ловачке муниције, 19 комада војне муниције  и 39 комада пиштољске муниције.

Оружани лист

Даљим криминалистичким истраживањем утврђено је да је одузето оружје власништво 30-годишњака који посједује оружани лист за држање и ношење оружја, којем је ваљаност истекла.

Против 30-годишњака слиједи Оптужни приједлог ради почињења прекршаја из Закона о посједовању оружја грађана.

Против осумњиченика ће бити поднесена кривична пријава Општинском државном тужилаштву у Шибенику, преноси Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: