Pravosnažno osuđen

Lovre ostao i bez posla na UKC Srpske

  • Извор: Независне
  • 07.07.2022. 15:23

Hirurgu Marinku Lovri, koji zatvorsku kaznu od godinu dana izdržava u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Banjaluka na Tunjicama, nakon što je pravosnažno osuđen po optužbama da je pacijentkinji S.S. tokom operacije izvadio pogrešan organ, ostao je bez posla u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC RS) Republike Srpske.

"Dr Marinku Lovri radni odnos u Ustanovi prestao je 22. marta zbog stupanja na izdržavanje kazne zatvora. Radni odnos prestao je u skladu sa Zakonom o radu jer se zbog izrečene kazne zatvora u trajanju od godinu dana, radi o slučaju kada radni odnos prestaje nezavisno od volje poslodavca i volje radnika", rečeno je za iz UKC RS.

Naime, u Zakonu o radu Republike Srpske navedeno je da radniku prestaje radni odnos, nezavisno od njegove volje i volje poslodavca, ako je radnik osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora ili na mjeru bezbjednosti, vaspitnu ili zaštitnu mjeru u trajanju dužem od šest mjeseci, sa danom početka izvršenja kazne, odnosno mjere.

Izvor "Nezavisnih novina" pojasnio je da u konkretnom slučaju, po sili zakona, Lovri prestaje radni odnos.

"Član 176 Zakona o radu to predviđa. Čak i kad bi poslodavac htio da ga zadrži ili amnestira, njemu prestaje radni odnos", rekao je izvor.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.