Bivši ministar unutrašnjih poslova

Lukaču zatvorska kazna za šamaranje Stanivukovića

  • Извор: Глас Српске
  • 18.07.2023. 16:38

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u Okružnom sudu u Banjaluci pravosnažno je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nanošenja tjelesnih povreda Drašku Stanivukoviću, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Navodeći inicijale iz ovog Suda je odgovoreno da je donesena drugostepena presuda kojom je djelimično uvažena žalba Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci pa je presuda Osnovnog suda u Banjaluci preinačena u odluci o kazni.

"Optuženi D.L. je za krivično djelo tjelesna povreda osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zatvora. Žalba Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci u ostalom dijelu i žalba branioca optuženog odbijene su kao neosnovane i navedena presuda potvrđena u nepreinačenom dijelu“, rekli su u Okružnom sudu u Banjaluci.

Oduzeta bomba i droga u Derventi: Uhapšeni planirao likvidaciju inspektora

Oduzeta bomba i droga u Derventi: Uhapšeni planirao likvidaciju inspektora

Tako je Lukač umjesto novčane kazne u iznosu od 300 KM, na koju je bio osuđen prvostepenom presudom Osnovnog suda u Banjaluci sada dobio zatvorsku kaznu.

Prema zakonu tu kaznu će moći da pretvori u novčanu i nije dužan da ide u zatvor.

Prema optužnici na osnovu koje je i osuđen Lukača je Stanivukovića ošamario 23. decembra 2019. godine, u vrijeme kada je bio ministar unutrašnjih poslova, za vrijeme posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, te je uputio Stanivukoviću ozbiljnu prijetnju.

"To je učinio na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: 'I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas' (premijer Srpske Radovan Višković je prethodno polomio i bacio na pod zastavice NATO) što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život“, navodi se u optužnici.

Na koliko metara

Na koliko metara "hvata radar": Evo koji su dometi kamera za brzinu

Dodaje  se da je potom više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao,  uputio mu je riječi: "Još jednom, još jednom majmune".

"Nakon toga je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, i na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne“, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.