U Beograd

Majka mališana nastradalih u požaru u Novom Pazaru prevezena na psihijatriju

  • Извор: Блиц
  • 07.03.2023. 18:26

Nakon što je saznala da je četvero mališana tragično stradalo u požaru u Novom Pazaru, njihovu majku Amru A. doktori su prebacili u Beograd, u kliniku "Laza Lazarević".

“Ona je jako teško podnijela, slomila se. Još joj je i muž jako loše. Pitanje je da li će on preživjeti”, kaže rođak ove majke za Blic.

Podsjetimo, Amra A. zadobila je opekotine u požaru u kojoj joj je nastradalo četvoro djece. Njen suprug Abdularahim teško je povrijeđen i izgorjelo mu je preko 50 posto tijela. Njemu se ljekari bore za život.

Njihovo četvoro djece uzrasta od šest mjeseci do 6 godina nastradalo je u požaru koji je izbio u nedjelju ujutru u stanu u Novom Pazaru u kojem su živjeli.

Rezultati obdukcije pokazali su da su se djeca ugušila ugljen-monoksidom.

Podsjetimo, otac četvoro mališana živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspoo da otvori vrata.

Ljekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje dejce bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.