Jeziva svjedočenje komšija

Majka vrisnula kada je vidjela tijelo: "Nije valjda to moje dijete"

 • 10.11.2019. 08:14

Dječak S. Ž. (7) iz Niša poginuo je nakon što je u petak ujutro pao sa 12. sprata solitera na Vizantijskom bulevaru u Nišu. On je pao sa visine od skoro 40 metara na parkirani automobil marke "golf" koji se nalazio ispred zgrade i izdahnuo na licu mjesta.

Dječak je bio sam u stanu jer je njegova majka izašla nakratko da odvede mlađeg, trogodišnjeg sina do obližnjeg vrtića, a do tragedije je došlo najvjerovatnije u trenutku kada se dječak nagnuo kroz prozor da vidi ide li majka.

- Majka se vraćala iz vrtića, ne sluteći šta se desilo, kada je pred zgradom vidjela potresan prizor: malo tijelo prekriveno ćebetom i patiku kraj njega. Zavapila je: "Nije valjda to moje dijete?" Zatražila je da joj pokažu tijelo i tada su se njene najcrnje slutnje obistinile. Počela je da plače, bila je potpuno van sebe od šoka i bola za izgubljenim sinom. Ljekari Hitne pomoći su joj nakon toga ukazali pomoć - pričaju komšije nesrećne žene.

Prema riječima komšija, riječ je o samohranoj majci koja sa dvojicom sinova živi u potkrovlju, na 12. spratu ove višespratnice.

- Dječak se vjerovatno nagnuo preko ivice prozora nestrpljiv da vidi kada će majka da se vrati, pa je izgubio ravnotežu i pao na automobil ispred zgrade... To je bilo jako dobro dijete. Ovo je strašna tragedija - pričaju šokirane komšije.

Pred zgradom koja se nalazi preko puta Parka Svetog Save, u najgušće naseljenom dijelu Niša, okupio se veliki broj prolaznika, dok je policija obavljala uviđaj. Nakon toga su pogrebnici odnijeli maleno tijelo dječaka na Institut za sudsku medicinu gdje će se raditi obdukcija.

U OŠ "Sveti Sava" u koju je, u odeljenje I/1, išao nastradali S. Ž., muk i tuga. I nastavnici i djeca šokirani su kada su čuli o stradanju svog školskog druga koga su svi voljeli i obožavali, i koji je u decembru trebalo da napuni sedam godina.

- Djeca su ga mnogo voljela, bio je mnogo omiljen, mirno, nekonfliktno, sjajno dijete. Dječkić za primjer. Obavijestili smo pisanim putem školsku upravu i preduzeli sve propisane mjere. Nema riječi kojima bi smo izrazili žaljenje zbog ove tragedije - kaže Mirjana Radojević, školski psiholog.

Ona kaže da su prvaci tog dana išli na nastavu od 11.30 časova, a da su nastavnici za tragediju saznali na velikom odmoru u 9.30 časova iz elektronskih medija, tada još uvijek ne znajući o kome se radi.

- Sumnjali smo da je dijete iz naše škole jer djeca iz te zgrade idu u našu školu. Otrčala sam do zgrade i imala šta da vidim. Dijete je još ležalo na betonu, pokušala sam od policajaca da dobijem informaciju o kome se radi, rekli su da je rano, da uviđaj još nije gotov. Onda sam na klupi vidjela uplakanu ženu koju tješi druga žena, ta druga žena je bila majka iz naše škole. Prepoznala sam da je žena koja je plakala mama iz naše škole. Prišla sam joj zagrlila je, i ništa je nisam ni pitala, znala sam šta se dešava. Htjela sam da joj pružim tu prvu podršku. Rekla je da je samo nakratko otišla da odvede mlađe dijete u vrtić i da je stariji sin ostao kod kuće. Sve se dogodilo u jednom kratkom periodu, dok je bio sam, a mama je otišla u obližnji vrtić. On je znao da se pazi i nije brinula. Mama je bila slomljena tugom - priča Radojevićeva. 

Po povratku u školu, obavijestili su direktorku i Školsku upravu, kao i učiteljicu koja je upravo pristigla ali nije znala da se radi o njenom učeniku.

Vjeruje se da se dječak S. Ž. nagnuo kroz prozor kako bi pogledom ispratio majku i tako ispao. Učiteljica i njegovi drugari kažu da se radilo o dobrom dječaku, mirnom i omiljenom u razredu.

Drugi pad za 20 dana

Ovo je drugi slučaj pada sedmogodišnjaka sa neke od zgrada u Nišu u proteklih 20 dana, s tim što se prethodni slučaj čudom završio bez posljedica. 

Naime 21. oktobra jedan sedmogodišnjak pao je oko četiri časa iza ponoći sa trećeg sprata zgrade u Gornjomatejevačkoj ulici 110b u Nišu, sa visine od oko devet metara, i samo čudom nije bio teže povrijeđen.

On je zadobio samo nagnječenja i kontuzije jer je pao na travnjak ispred zgrade. Majka djeteta je navodno bila u kupatilu i tuširala se, a on je bio zaključan u sobi pa je pokušao da pređe sa terase na terasu, kada je pao i zadobio samo lakše povrede.

Pročitajte još:

Vozilo sletjelo u Vrbas: Dvije osobe iskočile prije slijetanja u rijeku

Dva radnika poginula nakon slijetanja vozila u Vrbas

Poznat identitet stradalih radnika

Marka (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Preminuo Branislav Petrušević Petrući

Muž ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo u garaži

Snijeg uveliko pada u Austriji: Za sutra najavljen i u BiH

Momak i djevojka sjedili u automobilu, ubica prišao na motoru i pucao muškarcu u glavu

Marka (22) je iz smrskanog auta izvlačio očevidac: Plakao sam i ruke su mi bile krvave

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Народ прича (Р)

  '‘Народ прича (Р)и (Р)