Хорор

Малољетну кћерку силовао 267 пута током пет година, осуђен на 40 година затвора

  • Извор: Индекс
  • 12.06.2024. 15:06

На јединствену казну од 40 година затвора осуђен је на Жупанијском суду у Сплиту 45-годишњак који је у пет година чак 267 пута силовао своју малољетну кћерку. Све је почело 2018. када је дјевојчица имала тек пет година.

Силовао би је у просјеку једном седмично, а посљедњи мјесец једном у свака два дана. Осим првог недјела које се догодило у кампу код Шибеника, све се дешавало у породичном стану, соби и купаоници. Мајка оштећене и супруга окривљеног је тешко болесна и стање јој се рапидно погоршало, преноси Далматински портал. Данас је непокретна.

Окривљени је осуђен за 267 казнених дјела сполног злостављања дјетета те казнено дјело повреде дјететових права.

Кћерки је окривљени бранио социјални контакт, водио ју је у школу и дочекивао након завршетка наставе како се не би дружила с осталом дјецом. Бранио јој је чак и да посјећује баку и дједа с мајчине стране који живе у истој згради. Данима је не би пуштао из куће, а када би био незадовољан њезиним понашањем, онда би је ударао по глави и трбуху. Морала се сатима гола купати пред њим у кади.

За свако казнено дјело сполног злостављања дјетета окривљени је добио по пет година затвора, а за повреду дјететових права осуђен је на три године затвора па му је изречена јединствена и максимална казна затвора од 40 година.

Објаву пресуде окривљени је попратио без емоција. Довели су га из затвора у Сплиту, а тамо је и враћен након објаве.


Пратите нас и путем Вибера