Tragična pogibija

Marko će provesti još jednu noć pod rodnim krovom: Mladić koji je stradao u Njemačkoj biće sahranjen sutra

  • 12.11.2019. 21:18

Marko Zdravković (22) koji je izgubio život prošle srijede u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj biće sahranjen sutra u rodnom Brestovcu. Vozilo sa njegovim tijelom krenulo je iz Minhena juče oko 19 časova, a očekuje se da u Brestovac stigne u toku dana.

Po želji porodice, a u skladu sa običajima u ovim krajevima, posmrtni ostaci nesrećnog mladića provešće noć pod krovom doma u kome je živio, a njegov ispraćaj do vječne kuće zakazan je za sutra u 13 časova. Marko je na rad u inostranstvo otišao prije mjesec dana. Bio je zaposlen u građevinskoj firmi u kojoj se, po sopstvenim riječima, lijepo snašao.

Namjeravao je da ostane u Njemačkoj i da pomogne dvije godine starijoj sestri da i ona tamo nađe posao. Prošle srijede je tragično izgubio mladi život u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Ninberga.

Poginuo je na auto-putu u BMV-u koji se, najvjerovatnije, zbog klizavog kolovoza sudario sa kamionom poljskih registracija. Vozač kamiona prošao je neozlijeđen. Prema pisanju njemačkih medija putničkim vozilom je upravljao Markov dvadesetsedmogodišnji šef kod koga je ovaj mladić prije tragedije bio na večeri. Vozač BMV-a je ostao na mjestu mrtav, dok su se lekari borili za Markov život, ali je i on poslije nekoliko sati podlegao povredama.

U Brestovcu i okolnim selima još uvijek traje šok i nevjerica zbog tragičnog gubitka porodice Zdravković. Majka Tanja, otac Srđan i sestra Marija ne mogu da povjeruju da su ostali bez sina i brata za koga kažu da je bio njihov oslonac i nada. Marko je planirao da radom u inostranstvu sebi i svojima obezbijedi bolji život. Namjeravao je da završi započetu kuću, a sebi kupi auto. Prije odlaska u Njemačku položio je vozački ispit što mu je bila velika želja, ali ga je zla sudbina spriječila da podigne prvu - probnu dozvolu. U Brestovcu i okolini o Marku i njegovim najbližima mogu se čuti samo lijepe riječi. Njihovi poznanici i prijatelji pričaju da je riječ o poštenoj i vrijednoj porodici baš onakvoj kakav je i Marko bio.

Pročitajte još:

Zamolio ih da ne puše, a oni ga pretukli i uzeli mu novčanik

"Majka me na samrti zamolila da sačuvam porodicu"

Bivši profesor se zabarikadirao u kući i prijetio da će se raznijeti bombom

Iživljavali se sedam minuta: Brutalno pretukli žandarma i njegovu suprugu

Nestao sa proslave 18. rođendana i objesio se u šumi

Real Madrid se oprostio od malog Isaije Pantića

Snimak s mjesta gdje su poginuli radnici otkriva dramu

Od ove bolesti je preminuo mladi srpski genijalac Mihajlo Sporić

Otac bolesnog djeteta na Pedijatriji pištoljem prijetio šefu klinike

Policajac slučajno sam sebe upucao u glavu

Muž ubio suprugu pa presudio sebi

Iliju brutalno pretukli zbog ljubičaste torbe koju je nosio

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.