Бор

Медији тврде: Ово је разлог зашто је Данкина мајка дошла у руинирану кућу

  • Извор: Курир
  • 29.03.2024. 12:08

Мјештани Брестовца код Бора одакле је породица Иване Илић, мајке дјевојчице Данке Илић (2), која је нестала у уторак око 13.45 сати у Брестовачком засеоку Брестовачко поље, кажу за "Курир" "да је мајка довела дјецу на имање тог дана како би видјела у ком стању је кућа и окућница за живот тамо".

Подсјетимо, дјевојчица Данка Илић у тренутку нестанка била је са мајком Иваном и трогодишњим братом у појати, тачније у викенд-кући која припада породици њене мајке. Ивана Илић испричала је у полицији "да јој је дијете нестало у тренутку када је сину кренула да да воде." Опсежна потрага МУП-а за дјевојчицом траје већ четврти дан.

"Ивана је сазнала да је трудна и стан у Бору у ком је живјела са дјецом, супругом Милошем и његовим родитељима постао им је тијесан, и почели су наводно да размишљају да преуреде појату Иванине породице коју имају у Бањском пољу, а у којој нико не живи годинама, како би у њу прешли Милошеви родитељи, а они са дјецом остали у стану", причају мјештани и објашњавају:

"Међутим, са друге стране Иванина породица која ту појату и имање има у свом власништву, одлучила је да не одобри овакав план Иване и њеног супруга. Чули смо да су нису били за ту солуцију".


Од куће код које је нестала Данка (2) отишла колона возила са затамњеним стаклима

Од куће код које је нестала Данка (2) отишла колона возила са затамњеним стаклима

Мјештани наводе да је Ивана у уторак, по први пут послије много година, ипак одлучила да оде на имање и види у каквом је оно сада стању, преноси "Курир".

"Ивана се то јутро са дјецом упутила у Бањско поље гдје имају појату како би, наводно, извидила ситуацију и како би видјела колико би им требало времена и новца да ту кућу и цијело имање преуреде у пристојне услове за живот", кажу они за "Курир" и додају:

"Данкина мајка довезла је брата и њу на то имање у уторак и паркирала се вјероватно позади, да нико не би дојавио њеној породици да је дошла. Наводно, Ивана уопште није имала кључ од те куће и из тог разлога је полиција након пријаве наишла на закључана улазна врата. Није могла да преспава са дјецом ту, јер нема како да уђе у кућу, а и кућа је у језивом стању".

Како комшије даље наводе, нешто се тада догодило и дијете је нестало.


Ухапшени Башар на чату уживо тврдио да је Данка у подруму, да плаче и тражи мајку!

Ухапшени Башар на чату уживо тврдио да је Данка у подруму, да плаче и тражи мајку!

"Иванини су генерално чудни људи, који се не друже толико са нама мјештанима и некако су сами за себе. Ивана је као дијете са мајком, оцем и братом живјела годинама у Бањском пољу, у тој кући из чијег дворишта јој је прије четири дана и нестало дијете. И тада су односи били затегнути, јер Иванин деда, иначе прадјед нестале дјевојчице, није се слагао са Иванином мајком, па су они мало живјели у Брестовцу, мало на овом имању", наводе комшије и додају:

"Иванина мајка преминула је прије 11 година и тада су се њен отац и брат одселили у Брестовац и живјели са дједом, док је Ивана остала ту сама. Неко вријеме је живјела сама у тој појати, а онда је отишла код тате и брата, али се убрзо удала".

Према наводима комшија, ствари са нестанком дјетета се компликују, а сви се моле да се Данка што пре пронађе и да исход буде најбољи могући.


Проговорили познаници родитеља мале Данке - ево шта су открили

Проговорили познаници родитеља мале Данке - ево шта су открили

"Ствари се компликују, а дјетета нема. Надамо се да ће је пронаћи живу и здрави и да ће се утврдити како је дошло до овакве драме. Данкина ујна, супруга Иваниног брата, је такође, била нестала као мала и њу су сви тражили тада. Није познато због чега и како...", наводе комшије и додају:

"Ивана је као жива ватра, још као дијете је била живахна, сломила је чак и обје руке возећи бицикл. Па, нам је сада ово њено понашање веома чудно. Прича се да је веома мирна, да не плаче, а цијела Србија страхује шта је са дјететом".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм