Podnesen izvještaj

Milenko Savanović osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2021. 12:53

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je postupajući po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka dostavila navedenom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ protiv lica M.S. iz Mrkonjić Grada. 

Izvještaj je podnesen protiv Milenka Savanovića.


Kako nezvanično saznajemo, Savanović je osumnjičen da je 2016. godine u Banjaluci u svojstvu ministra u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Srpske, iskoristio svoj službeni položaj na način da je u suprotnosti sa članom 21. Ugovora o građenju zaključenih između više različitih izvođača i ministarstva, odobrio plaćanje i platio izviđačima radova po okončanim situacijama 1.341.052.67 KM, a koja sredstva predstavljaju 10 odsto vrijednosti izvedenih radova, za vrijeme trajanja garantnog perioda, a da pri tom izvođači radova nisu obezbijedili bankarske garancije koje bi pokrile čitav period garantonog roka kako je to predviđeno članom 12. Ugovora čime je izvođačima radova pribavio imovinsku korist u pomenutom iznosu, a na štetu Ministarstva.

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм