Smrt nastupila prije pola godine

Misterija: Identitet tijela pronađenog u Mostaru još nepoznat

  • 12.11.2019. 14:39

U Gradskoj mrtvačnici Sutina juče je obavljena obdukcija tijela koje je u poodmakloj fazi raspada pronađeno 8. novembra u ruševnom objektu u ulici Mladena Balorde u Mostaru.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon obdukcije je potvrđeno da je riječ o muškarcu, starosti između 40 i 50 godina, a uzeti su uzorci radi identifikacije.

- Smrt je nastupila najmanje prije pola godine, a utvrđeno je da nema tragova koji bi upućivali na to da se radi o nasilnoj smrti - rečeno je iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, uz leš su pronađene dvije torbe u kojima se nalazila odjeća, kao i mobitel za koji je kasnijom provjerom utvrđeno da je prije skoro godinu dana ukraden u Sarajevu.

Prema prijavi, ukrali su ga migranti. Iako su u policiji pretpostavljali da je riječ o lešu migranta, obducent, saznajemo, nije imao takvo mišljenje, međutim, konačan nalaz o urađenoj obdukciji i detaljnije informacije biće poznati krajem sedmice.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм