Аустрија

Младић из БиХ, који је у Бечу пуцао из ваздушне пушке, осуђени симпатизер ИС

  • Извор: Независне
  • 27.11.2023. 22:52

Пред судом у Бечу данас су се појавили осумњичени за пуцњаву из ваздушне пушке у мају мјесецу, када је погођен један пролазник, што је алармирало бечку полицију и јединицу WEGA.

Наиме, осумњичени су држављанин Босне и Херцеговине (18) и држављанин Аустрије (17), који су само два дана прије тог инцидента осуђени због посједовања и промоције пропагандног материјала Исламске државе.

Иако су тада осуђени на вишемјесечне затворске казне, то их није спријечило да изазову нови инцидент.

Хакерски напади на Електропривреду Српске

Хакерски напади на Електропривреду Српске

Како се данас могло чути на суду, њих двојица су ваздушне пушке купили у Чешкој Републици и кроз прозор стана у Фаворитену, у којем живи бх. држављанин, пуцали су на пролазнике. Они су оптужени за наношење тешких тјелесних повреда и кршење Закона о наоружању.

Иначе, данас на суду се могло чути да је 17-годишњак посебно опасан, те да тужилац тражи да одмах буде притворен. Вјештак који је свједочио на суђењу рекао да је да се овај младић радикализовао током локдауна, те да је таквог психолошког профила да лако потпада под туђи утицај.

Са тржишта у Српској се повлачи

Са тржишта у Српској се повлачи "Prime Hydration"

Oбојица су данас на суду изјавили да су се потпуно одмакнули од идеја и циљева ИС. Наиме, 18-годишњак је рекао да жали због свега те да он апсолутно не подржава ИС.

“Тада нисам знао шта је добро, а шта лоше. Био сам збуњен”, рекао је он, додавши да има кћеркицу и да не жели да га више повезују са ИС.

Иначе, суђење ће трајати два дана и пресуда би могла бити већ сутра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм