Хрватска

Момак и д‌јевојка "пауком" крали аута

  • Извор: Индекс
  • 03.04.2024. 11:09

Загребачка полиција довршила је криминалистичко истраживање над 22-годишњом д‌јевојком и 27-годишњим младићем који су осумњичени за почињење седам крађа и један покушај крађе. Полиција наводи како се све одвијало на подручју Максимира и Новог Загреба.

Младић и д‌јевојка су по претходном заједничком договору долазили на јавне паркинге. Од 7. јануара до 23. фебруара су на вучно возило, популарног "паука," намијењено за превоз аутомобила утоварили личне аутомобиле марке Хонда, BMW, Mitsubishi, Ауди и Шкода без регистарских ознака. 

Аутомобиле су затим смјештали на засад непознатој локацији и накнадно их продавали трговачком предузећу које се бави рециклажом на подручју Јанкомира. Такође се сумњиче да су 3. марта и 1. априла користећи вучно возило марке Peugeot загребачких регистарских ознака отуђили личне аутомобиле марке Шкода и Опел. 

Сајлом су их подизали на вучно возило и затим одвозили у непознатом смјеру. 1. априла су на паркингу у Балоковићевој улици у Новом Загребу покушали отуђити возило марке BMW италијанских регистарских ознака, али су их зауставили полицајци. 

Казненим д‌јелима проузроковали су укупну материјалну штету од око 12.700 евра. Након довршеног криминалистичког истраживања осумњичени су у законском року предани притворском надзорнику, док су казнене пријаве достављене Општинском казненом тужилаштву у Загребу, преноси "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.