Hrvatska

Momak i d‌jevojka "paukom" krali auta

  • Izvor: Indeks
  • 03.04.2024. 11:09

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom d‌jevojkom i 27-godišnjim mladićem koji su osumnjičeni za počinjenje sedam krađa i jedan pokušaj krađe. Policija navodi kako se sve odvijalo na području Maksimira i Novog Zagreba.

Mladić i d‌jevojka su po prethodnom zajedničkom dogovoru dolazili na javne parkinge. Od 7. januara do 23. februara su na vučno vozilo, popularnog "pauka," namijenjeno za prevoz automobila utovarili lične automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka. 

Automobile su zatim smještali na zasad nepoznatoj lokaciji i naknadno ih prodavali trgovačkom preduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira. Takođe se sumnjiče da su 3. marta i 1. aprila koristeći vučno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili lične automobile marke Škoda i Opel. 

Sajlom su ih podizali na vučno vozilo i zatim odvozili u nepoznatom smjeru. 1. aprila su na parkingu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu pokušali otuđiti vozilo marke BMW italijanskih registarskih oznaka, ali su ih zaustavili policajci. 

Kaznenim d‌jelima prouzrokovali su ukupnu materijalnu štetu od oko 12.700 evra. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Opštinskom kaznenom tužilaštvu u Zagrebu, prenosi "Indeks".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?