Monika razgovarala s policijom i otkrila detalje otmice

  • 30.12.2019.11:56

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, djevojčicu Moniku Karimanović je na prevaru uvukao u automobil kada je presreo na putu do škole, što i jeste bio njegov način djelovanja i u ranijim slučajevima.

Djevojčica Monika je u toku noći dala iskaz policiji i u prisustvu advokata objasnila im šta se sve dešavalo tokom nestanaka.

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je da je otmičar Ninoslav Jovanović "mučio i zlostavljao Moniku Karimanović".

"Reći ću, a da ne ugrozim istragu, devojčica nam je rekla da su pešačili po pet sati, da joj je on stalno pretio i mučio je. Kad su policajci došli ona je samo rekla: 'Nemojte da me povredite'. Ona je bila mučena i zlostavljana", rekla je Biljana Popović Ivković za TV "Prva" i dodala da su policajci dnevno pretraživali i 36 sela gdje su mahom napuštene kuće, ali i groblja.

Ona je istakla i da je u ovom kraju normalno da se grade nadzemni objekti, te da je policija mislila da je tamo mogao da se skrije.

"Budite sigurni da ćemo ga uhvatiti", naglasila je Popovićeva i rekla da najvjerovatnije nema pomagača, ali da je naoružan vatrenim oružjem, nožem i žiletom, prenijeli su mediji u Srbiji.