Нови детаљи стравичног злочина

Монструме у Скопљу снимило чак 40 камера?!

  • Извор: Агенције
  • 09.12.2023. 21:25

Истражни органи су открили почетну и крајњу тачку одакле је 14-годишња Вања Горчевска киднапована, спроведена до мјеста гдје је убијена и потом убијена.

Том трасом је екипа „Скопље1“ забиљежила чак 40 камера, али се поставља питање колико камера је снимило кретање возила „рено канго“ и „ситроен“, у којима се, према истрази, налазила Вања.

Вања Горчевска је отета у строгом центру Скопља, након чега је у врећи, везаних руку и ногу, превезена или у наведеном рено кангу или у украденом ситроену који је припадао убијеном фризеру из Велеса, Панчеу Жежовском (74).

Преко 40 камера успут, дио су пројекта „Безбједног града“, док су остале из приватних објеката, недалеко од пута. Камере се налазе готово на сваком кораку у првим километрима, па чак и у споредним улицама кроз које су киднапери пролазили, заједно са Вањом, до свог коначног одредишта.

Пронађен возач камиона који је нестао у Словенији

Пронађен возач камиона који је нестао у Словенији

Екипа „Скопље1“ поставља питање — да ли су све камере прегледане након што је пријављен нестанак дјевојчице или данима касније?

Подсјећамо, једна од ових камера је забиљежила оба возила у којима је највјероватније превезена 14-годишња Вања, након што је отета из своје зграде.

У посјед овог снимка дошао је сјеверномакедонски портал „Порталикс“, док се на снимку види када и како је дјевојчица стигла у село Бразда. Аутомобили су овом прометном улицом прошли око 7.55 часова, док је украдени „ситроен“ запаљен око 9.37 часова.

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Вања Горчевска је убијена неколико сати након што је отета, а њено тијело је нађено недјељу дана касније. Њен нестанак је пријавила њена мајка Зорица 27. новембра, када је Вања кренула у школу, али до тамо није ни стигла. У отмици је по наводима истраге учествовао и њен отац, Александар, који се такође налази у притвору.

Потрага за Вањом је изазвала велику пажњу у цијелом региону, а вјерује се да ју је отела група отмичара на челу са контроверзним Љупчом Палевским Палчом. Због учешћа у убиству Вање, али и фризера Панчеа Жежовског, чији су аутомобил користили за отмицу дјевојчице, ухапшени су и Влатко Кешишев, Велибор Манев и Боре Видовски.

Ужас у Бањалуци, Горан пријетио супрузи и малољетној дјеци

Ужас у Бањалуци, Горан пријетио супрузи и малољетној дјеци

Током отмице дјевојчице Вање коришћен је и један подрум, гдје је била везана, а потом стављена у врећу за спавање и изведена из зграде, наводи ТВ24.

Возач који је Љупча Палевског превезао из Београда у Турску добио је кривичну пријаву и продужен му је притвор на 30 дана због случаја двоструког убиства.

Он се сумњичи да је од 1. до 3. децембра, како би помогао Палевском да побјегне и сакрије се од власти, од 1. до 3. децембра ленд ровером струмичких регистарских ознака, у власништву струмичке фирме, одвезао Палевског из Београда и одвезао га у Турску.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)