Šibenik

Motorista preminuo nakon teške nesreće

  • 25.07.2019. 17:39

U saobraćajnoj nesreći koja se noćas oko 00:15 dogodila u Brodarici smrtno je stradao 20-godišnji vozač motocikla šibenskih registracija. Nesreća se dogodila jer vozač Audija njemačkih registracija nije propustio vozila iz suprotnog smjera prije nego što je skrenuo, izvijestila je šibenska policija nakon obavljenog uviđaja.

Nesreću skrivio vozač Audija

Audi njemačkih registracija vozio je magistralom kroz Brodaricu te je na raskrižju s ulicom Gomljanik išao skrenuti lijevo, međutim, prije toga nije sačekao da prođu vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku iz suprotnog smjera nailazio je motocikl Gilera Runner šibenskih registracija kojeg je vozio 20-godišnjak, a koji je zadržavao smjer kretanja. 

Prilikom sudara vozač motocikla s motociklom pao je na kolnik gdje se i zaustavio, a odmah potom iz istog smjera naišao je motocikl Piaggio, također šibenskih registracija, kojim je upravljao 18-godišnji vozač. On je, pokušavajući izbjeći sudar s drugim motociklom, naglo skrenuo ulijevo i pritom izgubio nadzor nad motociklom, pao i izletio van ceste. On je u saobraćajnoj nesreći zadobio lakše povrede, dok je 20-godišnjem vozaču u šibenskoj bolnici u 00.36 konstantovana smrt. 

Protiv 23-godišnjeg njemačkog državljanina Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku biće podnijeta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće na cesti, saopštili su iz policije. 

Тагови: