Uhapšen zbog napada na policijske službenike

Mrkonjić Grad: Vozio pijan, udario policajca vratima pa pobjegao

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2021. 10:32

U Mrkonjić Gradu uhapšeno je lice inicijala M.B. zbog napada na policijske službenike.

"Policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 03.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.B. iz Mrkonjić Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Naime, patrola policije koja je obavljala redovne poslove i zadatke, u ulici Sime Šolaje, opština Mrkonjić Grad, pokušala je zaustaviti i izvršiti kontrolu putničkog automobila „BMW“ kojim je upravljalo nepoznato lice koje se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika da se zaustavi, te nastavilo da se ubrzano kreće dalje. Policijski službenici su predmetno vozilo sustigli u ulici Petra Кočića i prilikom pokušaja kontrole vozača isti je naglo startovao vozilo i otvorenim vratima vozila udario u policijskog službenika, koji tom prilikom nije zadobio povrede, nakon čega se vozač sa vozilom udaljio sa lica mjesta.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je vozilom upravljalo lice inicijala M.B. koje je lišeno slobode, a izvršenim alkotestiranjem istog ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,33 g/kg", saopšteno je iz policije.


O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“. 


  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)