Хапшења

МУП КС о привођењу високих дужносника у полицији: Докази су прикупљени из криптованих апликација

  • Извор: Кликс
  • 22.04.2024. 11:48

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево званично је потврдило да проводе акцију "Black Tie 2" у три града у државни, а што је повезано с предметима отвореним уз помоћ доказа из криптованих апликација попут Скаја и Анома.

Активности привођења и претреса, врше се на више десетина локација, на подручју Сарајева, Зенице и Мостара, а мета акције је више осумњичених физичких и правних особа.

Из полиције нису објавили идентитете приведених, нити локације претреса, но незванично сазнајемо да је ријеч о кући и пословном простору Гордана Мемије, као и објектима које користи шеф Специјалне полицијске јединице ФУП-а Мустафа Селмановић.

Огласило се Тужилаштво БиХ о великој акцији у три града

Огласило се Тужилаштво БиХ о великој акцији у три града

Обојица су у пратњи полиције отишли на испитивање у полицијску станицу, гд‌је законски могу остати најдуже 24 сата, а након чега ће бити пуштени или прослијеђени у Тужилаштво БиХ.

Претреси се врше на још неколико локација у Сарајеву, о чему ће касније бити познато више информација, а док је полиција у Зеници претресала у згради Кантоналне болнице Зеница и једној теретани, чија власница ради у болници.

Како кажу из МУП-а, међу лишенима слободе су и високи дужносници полицијских агенција и институција за провођење закона, што указује на то да Селмановић није једина особа на позицији, која је ухапшена.

СИПА и МУП КС претресају у Сарајеву, познато ко је мета

СИПА и МУП КС претресају у Сарајеву, познато ко је мета

У оквиру предмета прикупљени су докази из криптованих апликација. У активностима које се проводе, међународну подршку су пружили ФБИ, ДЕА и Еуропол.

"Активности су усмјерене на процесуирање особа осумњичених за организирани криминал, неовлаштен промет великих количина опојних дрога, прање новца и друга повезана кривична д‌јела. Са поступајућим тужиоцем Тужилаштва Босне и Херцеговине, акцију проводе Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево, Државна агенција за истраге и заштиту – СИПА, Обавјештајно-сигурносна агенција БиХ, уз подршку Управе полиције МУП-а ЗДК и Управе полиције МУП-а ХНК", закључено је из МУП-а КС., пише Кликс.ба.


/Фото: Аваз.ба/

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.