Мирна Миљановић саопштила

МУП Српске: Пронађена документација која ће послужити у истрази

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 15:15

У претресима службених просторија и на приватним локацијама које користе ухапшени службеници Пореске управе Републике Српске пронађени су предмети, односно документација која ће послужити у даљој кривичној истрази, рекла је начелник Одјељења Министарства унутрашњих послова Републике Српске за односе са јавношћу Мирна Миљановић.

Миљановићева је рекла да су припадници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет данас ухапсили три лица због сумње да су починили кривична дјела примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем.

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

- У току су претреси на више локација. Ради се о службеним просторијама, али и приватним локацијама која користе три лица која су лишена слободе. Слиједи криминалистичка обрада лица, након чега ће бити предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва под чијим надзором се изводи ова активност - рекла је Миљановићева.

Навела је да се ове активности реализују према наредбама Окружног суда Бањалука.

Из МУП-а је раније саопштено да су ухапшена лица чији су иницијали У.З, Д.Л. и М.Ј.

Каран: МУП прати ситуацију, биће сачувана безбједност Српске

Каран: МУП прати ситуацију, биће сачувана безбједност Српске

Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић рекао је да Управа подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала.

Како је потврђено за АТВ у акцији су ухапшени Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић, који су радили као стручни сарадници за принудну наплату у Пореској управи Републике Српске.

Акција је, како сазнајемо, припремана мјесецима и осумњичени су дуже вријеме праћени.

”Они су осумњичени да су се, током рада на терену, док су вршили принудну напрату, са дужницима договарали око наплате, тако да би им наплаћивали мање износе или давали отплате на рате, а у замјену би добијали мито”, рекао је извор близак истрази.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: