Стручни сарадници за принудну наплату

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 12:11

Полиција Републике Српске ухапсила је три лица запослена у Пореској управи Републике Српске због сумње да су примили мито, потврђено је АТВ-у.

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет дана 25.10.2023. године лишили су слободе три лица У.З., Д.Л. и М.Ј., запослена у Пореској управи Републике Српске на пословима стручни сарадник за принудну наплату. 

Функционер СДС-а пијан покосио дјецу и побјегао с мјеста несреће!

Функционер СДС-а пијан покосио дјецу и побјегао с мјеста несреће!

Лица лишена слободе сумњиче се да су извршила кривична дјела "Примање мита" из члана 319., "Злоупотреба службеног положаја или овлаштења" из члана 315. и "Трговина утицајем из члана" 321. Кривичног закона Републике Српске", речено је за АТВ из МУП-а.

Како незванично сазнајемо, ухапшени су Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић.

Како сазнајемо, они су осумњичени да су се током рада на терену, док су вршили принудну напрату, са дужницима договарали око наплате, тако да би им наплаћивали мање износе или давали отплате на рате, а у замјену би добијали мито.

Ухапшена три службеника Пореске управе Републике Српске

Ухапшена три службеника Пореске управе Републике Српске

Активности се реализују по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала. 

У склопу наведених активности биће извршени претреси службених и приватних просторија и објеката које користе осумњичена лица, а након криминалистичке обраде лица ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата поступајућем тужиоцу Републичког јавног тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: