Slavica Đukić-Dejanović

"Muškarac koji je silovao kozu mora kod psihijatra!"

  • Извор: Информер
  • 03.07.2023. 09:10

Muškarac koji je silovao kozu kod Obrenovca mora da bude podvrgnut psihijatrijskom vještačenju, kaže za Informer neuropsihijatar profesor dr Slavica Đukić-Dejanović.

- Mora da se procijeni da li je to učinio iz zadovoljstva ili nekih drugih pobuda. Ako je objekat zadovoljenja seksualnog nagona neprikladan onda govorimo obično govorimo o zoofiliji. Sam način zadovoljenja je perverzija, a ovaj objekat je zoofilni. Tu se mora vidjeti da li je u pitanju bolest, seksualna poremećenost, jedini parametar neobičnosti te osobe, ili postoje i neki drugi parametri koji je karakterišu i koji govore o nekoj psihopatologiji koja se može dijagnostifikovati. Ako je to rađeno iz zadovoljstva, onda je riječ o poremećaju seksualnog nagona - objašnjava prof.dr Đukić Dejanović i dodaje:

Držao kozu za rogove i napastovao je - Ovo je muškarac sa uznemirujućeg snimka

Držao kozu za rogove i napastovao je - Ovo je muškarac sa uznemirujućeg snimka

- Može da bude u pitanju i bahatost, neka opklada, ali u svakom slučaju moralna svojstva takve osobe treba da budu pod lupom eksperata i treba da se vidi šta u njegovom ponašanju, njegovom emotivnom životu nije u redu da bi se moglo da se ocijeni kao poremećaj seksualnog nagona. Ako je neko sklon da mu samo objekat seksualnosti bude samo životinja, onda je u pitanju zoofilija i pitanje je da li ta osoba ima seksualno zadovoljstvo kada svoj seksualni nagon tako zadovoljava- navodi sagovornica.

Ona ističe da je slučaj možda bio egzibicionistični, teatralan, kod osobe koja ima egzibicionističku strukturu ličnosti. 

Prisjelo mu pijanstvo: Prijeti mu bičevanje, a mora da kupi i kozu zbog napada na mještane

Prisjelo mu pijanstvo: Prijeti mu bičevanje, a mora da kupi i kozu zbog napada na mještane

- Ili je sam čin samo jedan od simptoma koji će eksperti uočiti i u drugim sferama života. U svakom slučaju, eksperti trebaju takvu osobu da izanaliziraju detaljno, njenu strukturu ličnosti, njena svojstva, njen saznajni, obrazovni nivo. Dakle, sve te te komponente, njen emotivni nivo i emotivne nagone. Ako je u svemu drugom ta osoba neupadljiva, pa je to uradila, onda je riječ od zoofiliji, a može biti simptom vrlo teških drugih psihijatrijskih bolesti - naglašava sagovornica portala informer.rs.

Na pitanje da li ima zoofilije i u Srbiji, prof. dr Đukić- Dejanović kaže da "svega ima u našoj zemlji". 

-Ima svega što i u drugim zemljama. Naravno, mi smo vezani profesionalnom tajnom i to se od nas ne može saznati, ali sami pacijenti nam govore o otome da je njihova seksualnost nekad neobična - napominje prof. dr Đukić Dejanović.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм