Petković saopštio

Na Jarinju uhapšen penzioner iz Beograda, nisu mu dali ni lijekove

  • Извор: Агенције
  • 21.05.2023. 15:26

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su pripadnici tzv. Kosovske policije uhapsili danas na Jarinju penzionera Branka Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rješenja imovinskog spora koji ona vodi.

Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspio da ponese ni torbu sa lijekovima usljed postupanja Kosovske policije, rekao je Petković, javlja Tanjug.

U obje smjene u “Ribnikaru” po šest policajaca

U obje smjene u “Ribnikaru” po šest policajaca

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavijestio i Miroslava Lajčaka. Supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći posjeduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona pokrenula sudski spor za povraćaj imovine a ročište je zakazano za sutra”, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

U padu aviona poginuli svi putnici

U padu aviona poginuli svi putnici

“Branko je u više navrata posjećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja”, rekao je Petković.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.