Osumnjičen za ubistvo Stefana Šarovića

Na Palama uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za teško ubistvo

  • 18.07.2020.15:58

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske lišili su slobode danas na Palama lice za kojim je raspisana međunarodna potjernica za KD "Teško ubistvo" u Crnoj Gori.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske radeći na rasvetljavanju krivičnih djela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regiona lišili su slobode lice Ivović Nikolu iz Crne Gore, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 06.06.2019. godine u Herceg Novom, Republika Crna Gora izvršio KD "Teško ubistvo" na štetu Šarović Stefana."

Za navedenim licem je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica, zbog  navedenog krivičnog djela.

 

Prilikom lišenja slobode kod istog pronađeni su dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani, kao i manja količina opojne droge marihuane.

"Napominjemo da su u prethodnom periodu, tačnije dana 26.06.2019. godine na području PU Istočno Sarajevo, policijski službenici UOTK lišili slobode lice Šilj Dušan, opština Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju KD teškog ubistva zajedno sa Ivović Nikolom dana 06.06.2019.godine u Herceg Novom na štetu Šarović Stefana."

Nakon kriminalističke obrade koje će biti izvršene u prostorijsma Uprave za organizovani i teški u Banjaluci, lice će biti predato u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije za Crnu Goru.

Novljanin Stefan Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20, kod vile „Akacija“ u Đenovićima.

Prema saznanjima policije, Šarović i osumnjičeni bili su povezivani sa prodajom narkotika.

Tragajući za osumnjičenima, istražitelji su došli do sumnji da je Ivović pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. €‹O tome su obavijestili kolege iz BiH i RS, koje su se uključile u potragu.

Drugi osumnjičeni za ubistvo Novljanina je Dušan Šilj.

Pročitajte još:

Vučić upisao fakultet

Jutjuber iz FBiH izvrijeđao policiju Srpske, nazvao ih idiotima i zatucanim

Detalji šokirali javnost: Silovao žene dok mu se djevojka u BiH porađala

Brutalno pretukli bolesnog mladića u Kozarskoj Dubici, sve snimali

Očajni otac tri puta pokušao da skoči u rijeku: "Kad nje nema, neka nema ni mene"

Autobus iz Njemačke sa putnicima iz BiH izletio s ceste