Vinkovci

Najmlađi sin ubio hrvatskog preduzetnika pa ubijen u razmjeni vatre s policijom

  • Izvor: Agencije
  • 29.03.2023. 18:09

U Vinkovcima je noćas sin ubio oca, a potom je mladiću nakon bjekstva sa mjesta zločina presudio policijski hitac u unakrsnoj razmjeni vatre.

Prvobitno su hrvatski mediji izvijestili da je sin nakon ubistva oca izvršio samoubistvo, međutim o ovom stravičnom događaju oglasila se i tamošnja policija koja je iznijela detalje zločina koji je zgrozio javnost.

Oni su u 22.39 časova zaprimili dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli tijelo muškarca te utvrdili da je počinilac pobjegao sa mjesta zločina.

"Preduzetim brzim policijskim radnjama, ubrzo smo pronašli i beživotno tijelo muškarca kojeg sumnjičimo da je odbjegli počinilac događaja", navode iz policije.

Ubistvo prijavio član porodice

Ubijen je, nezvanično pišu zagrebački mediji, lokalni preduzetnik A.P, a ubio ga je najmlađi od njegova tri sina, inače student.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. marta 2023.) u 22.39 časova zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove porodice. Muškarac je takođe naveo kako je drugi član porodice uputio ozbiljne prijetnje smrću njemu i njegovoj porodici. Policijski službenici brzo su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22.42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinilac se udaljio s mjesta događaja", naveli su u policiji.

Dodali su potom da je isti muškarac naknadno prijavio da je "član njegove porodice provalio u njegovu kuću".

"Kako ga nije zatekao, udaljio se  automobilom. Pri tom je dojavitelj naveo marku i registarske oznake vozila, što je uveliko pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniocem te blokiraju šire područje mjesta događaja", dodali su u policiji.

Vozilo je naknadno primijećeno u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima, nakon čega je krenula potjera.

Prijetio samoubistvom

"Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stub i time ga onesposobio za dalje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje", kažu u policiji.

Poziv policije da se preda osumnjičeni je odbio i zaprijetio da će se ubiti, a potom i zapucao prema službenicima.

Policija je ispalila nekoliko hitaca upozorenja, ali osumnjičeni je nastavio da puca ka njima.

"Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života upotrijebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren u skladu sa zakonskim odredbama. Potom ulazi u rijeku, ponovo izražavajući namjeru da će počiniti samoubistvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovo uzvraćaju upotrebom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenoh i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci", dodali su u policiji.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Tagovi: