Убио девет људи

Након масакра заспао, пушку бацио да не би упадао људима у очи: Детаљи оптужнице против Блажића

  • Извор: Курир
  • 07.05.2024. 09:01

Урош Блажић (22) из Дубоне код Младеновца који је прије годину дана починио незапамћени масакр када је убио девет жртава, а њих 12 тешко ранио након крвавог пира заспао је и то у три наврата, све док га полиција није пронашла у кокошињцу његовог ујака надомак Крагујевца!

Окривљеног Блажића 23. маја очекује почетак суђења у Вишем суду у Смедереву, који се оптужницом надлежног тужилаштва терети да је починио кривично дјело тешко убиство тог 4. маја 2023. када је из калашњикова пуцао прво у окупљено омладину код споменика у Равном Гају код Малог Орашја, а крвави пир наставио код школе у Дубони. Оптужницом, поред Уроша обухваћен је и његов отац Радиша који се терети да му је набавио оружје које је користио у масакру.

"Када сам починио злочин нисам имао тачан план гдје бих ишао. Имао сам намјеру да дођем до ауто-пута и да одем до Београда, нисам имао план, гдје ћу и шта ћу, хтио сам да се сакријем, али без идеје гдје тачно. Циљ ми је био да побјегнем што даље. Мислим да сам ходао пола сата, можда и више, а у једном тренутку одлучио сам да бацим аутоматску пушку, свјестан да морам да изађем на ауто-пут и да не бих упадао људима у очи“, рекао је Блажић на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву само два дана након маскара.

Упаљен метеоаларм за велики дио БиХ: Објављена прогноза до суботе

Упаљен метеоаларм за велики дио БиХ: Објављена прогноза до суботе

Окривљени је, како се наводи у оптужници, у коју је Курир имао увид, описивао како је дошао до наплатне рампе Мали Пожаревац гдје је отео таксисту и младу путницу. Својим таоцима тада је пријетио да ће их побити бомбама које је држао у руци, а у неколико наврата је и задријемао у колима што је и сам испричао пред тужиоцем.

"Када сам ушао у дубљи разговор са том дјевојком и таксистом, у том моменту био сам скроз нормалан и свјестан свега што је било. Осјећао сам ненормалну грижу савест и обећао сам им да ако буде потребно и да ћу њих заштити, и урадити све да им ништа не фали, јер су ми у том тренутку спасили живот“, рекао је Блажић.

Блажић је додао да је, након што се смјестио у кокошињац свог ујака Горана Гавриловића, заспао.

"Ја сам у једном моменту заспао, био сам само у мајици, јер сам дукс претходно бацио. Била ми је нека врућина и знам само да ме је пробудила вика специјалаца. Отворио сам врата кокошињца, видио их и предао се“, навео је он.

Погледајте гдје ће данас бити обустављен саобраћај у Бањалуци

Погледајте гдје ће данас бити обустављен саобраћај у Бањалуци

Да је Урош Блажић након масакра спавао и то у више наврата, рекао је и таксиста који га је возио неколико сати.

"Хтио је да завара траг гдје идемо након што смо оставили путницу, добацио је из кола: 'Идемо за Београд!' Планирао је да прикрије гдје намјерава да иде. Рекао је да искључим таблет и таксиметар и да идемо за Крагујевац. Узео је мој мобилни и подесио навигацију за Крагујевац. Сипао сам гориво, а тај момак ме је посматрао шта радим, плашио се да нешто не проговорим и да ли ћу га одати“, рекао је у свом исказу таксиста, који се налази у оптужници.

Таксиста је навео и да је Блажић на путу до Крагујевца два пута задријемао.

Васкршњи уторак - једини добар у години

Васкршњи уторак - једини добар у години

"Био је доста смиренији, нисмо разговарали, ја само иначе, избјегавао да причам са њим да га случајно не бих изазвао и рекао нешто погрешно“, додао је таксиста.

Како је објаснио таксиста у свом исказу, када се помахнитали убица пробудио узео је његов телефон и почео да чита вијести о себи.

"У једном тренутку почео је да чита вијести са интернета и тако сам сазнао да му отац ради у војсци Србије“, пише у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)