Врање

Након смрти породиље огласио се директор болнице: Ево шта је услиједило након порођаја

  • Извор: Блиц
  • 21.04.2024. 10:48

Породиља из Прешева преминула је Здравственом центру Врање у сриједу, 17. априла, под непознатим околностима убрзо након порођаја. Жени је ово, како се наводи, био четврти порођај.

Вијест о смрти неименоване породиље (37) из Прешева прво је објављена на друштвеним мрежама. Данијела Трајковић, виши јавни тужилац у Врању је потврдила да је дошло до смрти породиље.

Директор Здравственог центра у Врању, Саша Ђорђевић рекао је да је до смрти породиље и мајке четворо деце дошло усљед компликација приликом порођаја.

- Непосредно након порођаја јављају се компликације на кардиоваскуларном систему и респираторном систему. Породиља је смјештена одмах у јединицу интензивне његе и нажалост долази до смртног исхода - каже др Саша Ђорђевић.

Како истиче, по протоколу, одмах је обавијештено Министарство здравља.

Покренута истрага због смрти породиље

Покренута истрага због смрти породиље

- Формирали смо комисију за унутрашњу контролу и провјеру квалитета рада. Министарство је именовало здравственог инспектора, који ће доћи 22.4. у ванредну контролу, ванредни назор тако да смо све оно што смо требали да предузмемо, везано за овај случај, урадили по протоколу Министарства здравља - каже др Ђорђевић.

Др Саша Ђорђевић истиче да тужилаштво није обавијештено, јер није у питању била насилна смрт породиље.

- Овдје се не ради о насилној смрти, овдје се ради о компликацијама послије порођаја. Оно што радимо по протоколу је обавјештавање Министарства здравља. То смо учинили у сад и правовремено након овог догађаја, за шта у сваком случају имамо и документацију. Дана 18.4. је рађена унутрашња контрола и провјера квалитета рада. Затим одмах у наставку клиничка обдукција која је кренула 18.4. у 10 часова и настављена судско-медицинском обдукцијом. Тако да чекамо ове резултате судске медицине, који би требало да стигну до краја недјеље, по најави Института за судску медицину - изјавио је др Ђорђевић за "Прва ТВ".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм