Vladičin Han

Naložena obdukcija tijela dječaka (4), inspekcija na terenu

  • Извор: РТС
  • 28.12.2022. 15:42

Dječak iz Vladičinog Hana, 2018. godište, u popodnevnim satima je primljen u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dječak je noćas preminuo.

RTS-u je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu da je dječak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je prosvjetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti smrti dječaka.

U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promijenilo stanje pacijenta.

Uprkos svim preduzetim mjerama više medicinskih timova UKC-a, dječak je preminuo.

RTS-u je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu da je dječak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ukazana mu je pomoć prvo u tom mjestu, pa u Surdulici, pa je prevezen u Niš.

Naložena je obdukcija.

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da sa velikim žaljenjem i tugom obavještavaju da je dječak starosti četiri godine i tri mjeseca iz PU "Pčelica" iz Vladičinog Hana, preminuo.

U saopštenju se ističe da je prosvjetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

Ministar prosvjete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dječaka, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.