Насиље у породици

Насилнику 10 мјесеци затвора, замахнуо сјекиром, па руком ударио ванбрачну супругу

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2024. 20:56

Добојлија С.Ђ. осуђен је на 10 мјесеци затвора због породичног насиља током којег је ванбрачној супрузи прво пријетио сјекиром, а затим је ухватио за врат и руком ударио у главу.

Насилник је како се наводи у пресуди, критичног дана у ходнику испред свог стана, ванбрачној супрузи са којом има малољетно дијете, пријетио сјекиром, а затим је сјекиром замахнуо према несрећној жени.

Оптужени је убрзо одбацио сјекиру, па је несрећну жену ухватио за врат и ударио је у главу, а од силине ударца, оштећена је ударила у зид. Усљед ударца жена је задобила повреде.

Од супруге украо 27.000 КМ па пријавио провалу - открио га син

Од супруге украо 27.000 КМ па пријавио провалу - открио га син

“Дакле, безобзирним понашањем угрозио је тјелесни интегритет члана своје породице, а приликом предузимања безобзирног понашања користио је оруђе погодно да тијело тешко повриједи, чиме је учинио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници”, наводи се у пресуди добојског Основног суда.

Свједочење ванбрачне супруге током поступка суд је у цјелости прихватио као истинит.

Оштећена је приликом саслушања на главном претресу између осталог, испричала да је са оптуженим била у ванбрачној заједници 4 године, да су становали у изнајмљеном стану, када је дошло до прекида ванбрачне заједнице, те да је у том периоду била у седмом мјесецу трудноће.

Породично насиље

Одговарајући на питања тужиоца, оштећена је навела да је оптужени у критичном периоду био овисник о дрогама и да је због немаштине дошло до напада на њу док је била у другом стању, због чега је и напустила ванбрачну заједницу, те да јој је оптужени током свађе ударио шамар.

Пуцњава испред џамије, рањен имам

Пуцњава испред џамије, рањен имам

Након напуштања ванбрачне заједнице била је у контакту са оптуженим, али нису били заједно, а након што се породила дошло је до помирења и то је трајало до априла 2019. године када је оптужени ухапшен и када је боравио на психијатрији.

Након изласка са психијатрије, оптужени је пар дана боравио код оштећене све до маја 2019. године када је отишао и тада се завршио сваки контакт са оптуженим.

Оштећена је навела да оптужени никада није признао своје дијете, а да се она покушавала са оптуженим договорити око виђања дјетета, те да је оптужени једном тражио да оштећена доведе дјечака, када је дјечак имао већ годину дана. Мајка је суду испричала да је довела дјечака код оптуженог у стан, а да је он дјечаку тада дао прави пиштољ.  

Оптужена да је подводила дјевојчицу у бањалучким становима

Оптужена да је подводила дјевојчицу у бањалучким становима

Навела је и да је приликом разговора са својим адвокатом рекла да не жели да оптужени призна своје дијете како не би имала проблема, али би вољела да његово дијете зна ко му је отац и да има нешто од њега, а да јој је адвокат савјетовао да разговара са оптуженим како не би морали ићи у судски поступак.

Управо је овај разговор био повод за други напад због којег је оптужени осуђен на 10 мјесеци затвора, преноси Српскаинфо.

Наиме, према наводима из пресуде, мајка дјетета је критичног дана покуцала на врата стана оптуженог када је он напао, прво замахнувши сјекиром, а затим је ударио руком. Трагедију је спријечила мајка оптуженог која му се такође критичног дана супротставила да ванбрачну супругу не повриједи теже.

“Оптужени је отворио врата држећи сјекиру у десној руци, а потом ме руком ухватио за врат, гурнуо уз зид, пустио руком врат и ударио том руком, док је у другој руци држао све вријеме сјекиру. Његова мајка спријечила га је у намјери да ме удари”, изјавила је у суду оштећена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.