Ухапшен и полицајац

Оптужена да је подводила дјевојчицу у бањалучким становима

  • Извор: Независне
  • 03.01.2024. 18:53

Сарајка Е.В. оптужена је да је подводила на проституисање малољетницу у бањалучким становима, али и другим мјестима.

У овом случају под истрагом је и полицајац З.П. из Бањалуке, који је с њом ухапшен због полне злоупотребе жртве.

Наиме, Окружно тужилаштво Бањалука терети Сарајку Е.В. за кривично дјело навођење дјетета на проституцију, а оптужницу је потврдио Основни суд у Бањалуци.

У фази истраге је предмет против З.П. због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења у стицају са кривичним дјелом полна злоупотреба дјетета старијег од 15 година.


Могу и да вас опљачкају: Бришите ове апликације ако их имате

Могу и да вас опљачкају: Бришите ове апликације ако их имате

Иначе, Сарајка и полицајац З.П. ухапшени су прошле године у јулу у акцији бањалучке полиције.

Медији су тада пренијели да је полицајац од Е.В. тражио да на име закупнине апартмана плати Д.М. и у више наврата у периоду од 18. до 25. јула контактирао Е.В. и тражио да исплати новац.

Наводно је дјевојчицу у том апартману Сарајка подводила мушкарцима и од њих за то узимала новац.

Појављивале су се и информације да је Е.В. малољетницу довела у Бањалуку из Сарајева како би је ту подводила за новац, који би оптужена узимала.

Међутим, детаљи овог гнусног чина нису саопштени ради заштите малољетне жртве.

Полиција је приликом хапшења на више локација у Бањалуци претресла стамбене и друге просторије које су они користили и пронашла одређене предмете који ће бити доказ на суду.


Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Како је тада саопштено из Полицијске управе Бањалука, З.П. ће бити суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске и против њега це бити покренут унутрашњи поступак.

Иначе, уколико се докаже кривица, Сарајку чека вишегодишња казна затвора јер Кривични законик Републике Српске за навођење дјетета на проституцију предвиђа казну од једне до осама година затвора.

Када је у питању полицајац, за злоупотребу службеног положаја или овлаштења предвиђена је казна од једне до 10 година, односно од двије до 12 година, а за полну злоупотребу дјетета старијег од 15 година од двије до осам годинам, преносе Независне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм