Sa pet na 13 ljudi

Nastavljeno suđenje za ubistvo biznismena: Krunić pojačavao lično obezbjeđanje

  • 28.06.2021. 16:42

U nastavku suđenja za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića saslušana su tri svjedoka odbrane prvooptuženog za ubistvo Benedija Đukanovića.

Među njima Lazar Ritan bivši član obezbeđenja ubijenog Krunića. Naveo je da Krunić u posljednjih nekoliko godina jeste pojačao lično obezbeđenje ali da nema saznanja da je imao bilo kakve konkretne prijetnje. Potvrdio je da su provjeravali i jedno vozilo za koje su primjetili da ih dugo prati ali da nisu imali prijeteća saznanja. 


U noći ubistva Ritan nije bio u smjeni, da su Krunić i Pavlović ubijeni javio mu je kolega koji je napad jedini preživio. Potom je obavijestio ostale članove obezbeđenja i sam krenuo ka Krunićevoj kući. 

Do nje nije mogao jer je policija već stigla a vozilo sa Krunićevim tijelom se već zaputilo ka UKC-u Republike Srpske gdje je i on otišao. Ritan je potvrdio da je Krunić imao određene ustaljene navike, o tome kada gdje ide a za koje su znali zaposleni u njegovom ličnom obezbeđenju. Još jedan svjedok odbrane prvooptuženog Benedija Đukanovića je njegov rođak. 

Ispitan je o tome kako je živjela i kakvog je zdravstvenog stanja porodica od Đukanovića. Rekao je da je čuo da je Đukanović ležao na psihijatriji i da je imao problema sa zakonom i ranije. Ipak tvrdi da su njihovi poznanici bili iznenađeni kada su čuli da je uhapšen zbog ubistva a Đukanovićeva porodica potpuno očajna nakon njegovog hapšenja. 

Tužilac Snježana Petković svjedoka je na sve to pitala da li voli Benedija Đukanovića,pomalo zatečen odgovorio je, nije da ga posebno volim. Još jedan svjedok i jedan vještak odbrane prvooptuženog trebalo bi da budu ispitani na narednom ročištu. 

Benedi Đukanović i Emilio Baldo terete se da su organizovali i izvršili ubistvo zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen u razmjeni vatre kada se desio napad. 

Dok je trećeoptuženi Rodoljub Gajić koji je radio na obezbeđenju Krunićeve porodice optužen da im je u svemu tome pomagao

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм