Auto kupili na PIK-u

Nastavljeno suđenje bivšim specijalcima i Olegu Bandi za pljačku vijeka

  • 20.02.2019. 19:22

"Novac je spakovan u numerisane sigurnosne vreće i stavljen u sedam kofera. Jedan je bio prazan. U jednom od kofera bila je propratna dokumentacija koja nije izuzeta, a radnici banke nisu zapisali koliko je novca bilo u kojoj vreći niti u koji kofer su stavljene", rekla je ovo, u banjalučkom Okružnom sudu, Gospa Tešić Todorović, penzionisana službenica trezora Unikredit banke. 

Ona je svjedok republičkog tužilaštva u nastavku ponovljenog suđenja bivšim specijalcima Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, i njihovom pomagaču Olegu Bandi, za oružanu pljačku 617.000 KM iz vozila Sektor Sekjuritija na autoputu Banjaluka – Gradiška, u septembru 2015.

"Nisam rekla radniku "Sektor sekjuritija" da je neki kofer prazan, on je to možda mogao znati po težini. Njegovo je da odnese novac. Policija nas je poslije pljačke pozvala na brojanje novca koji razbojnici nisu ukrali. Taj novac je Sektor uz policijsku pratnju vratio banci", poručila je Gospa Tešić Todorović, svjedok tužilaštva.

Odbrana trojice optuženih specijalaca ponavlja da su dokazi itekako sporni.

"Nije zakonito, niti je u redu da se dokumentacija vrati radniku banke, koji nju navodno negdje ostavi tamo gdje ona treba da stoji u banci. Pa šta je taj tužilac radio? Bio je tu. Šta su radila ovlaštena službena lica? Niko ništa ne radi. I sada šta, hoćemo da vjerujemo moralo je toliko biti. Ne vjerujem ništa. Ne vjerujem ni da je bilo para", kaže Jasminka Jovišević, advokat Olega Bande, Vladana Malića i Gorana Paraša

Svjedočila je i Nataša Mijatović koja je nepoznatom kupcu, bez ugovora, za 2.400 maraka prodala zeleni "Audi A6" za koji se sumnja da je korišćen tokom pljačke. 

Ispričala je da je to automobil koji je njen muž kupio u Njemačkoj. Tvrdi da čovjeku kome je prodat automobil nije bio ni bitan ugovor i da je znala samo njegov broj telefona. Optuženi su dosad dva puta osuđivani u Okružnom sudu Banjaluka. Obje presude ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske, a posljednjom presudom bili su osuđeni na ukupno 40 godina zatvora.

"Naredno ročište zakazano je za sedam dana. Tada bi trebalo da budu ispitani i vještaci u predmetu koji se vodi protiv optužene četvorke za pljačku vijeka na autoputu Banjaluka-Gradiška.

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм