Banjaluka

Negirali ubistvo Krunića: Đukanović stigao na sud uz poziranje i osmjeh pred kamerama

  • 22.01.2020. 18:26

Optuženi za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića izjasnili su se da nisu krivi. Benedi Đukanović, Emilio Baldo i  Rodoljub Gajić koji je označen kao pomagač ubicama u banjalučki Okružni sud stigli su pod velikim mjerama obezbjeđenja. 

Đukanović ovaj put bez pancira ali uz poziranje i osmjeh pred kamerama, izjasnio se da nije kriv ni za posjedovanje oružja koje mu se takođe stavlja na teret.

"Optuženi su se izjasnili na sljedeći način, optuženi B.Đ. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno posjedovanje i promet oružja ili eksplozivnih materija povodom istog KD izjasnio da nije kriv, optuženi E.B. Da je počino KD teško ubistvo se izjasnio da nije kriv, te optuženi R.G. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pomaganju se takođe izjasnio da nije kriv", kaže Slavica Divljak, portparol Okružnog suda Banjaluka.

Optužnica protiv Đukanovića, Balda i Gajića sadrži 38 strana. Biće saslušan 21 svjedok, prikazana 54 video snimka dok će Tužilaštvo izvesti 275 materijalnih dokaza. Optužnica otkriva da su optuženi ljeto prije ubistva proveli zajedno na odmoru, gdje je navodno i skovan detaljan plan o Krunićevom ubistvu. 

U optužnici stoji i da su Đukanović, Baldo i Željko Kovačević  jedan od napadača koji je  ubijen kobne noći u Glamočanima od početka do aprila prošle godine na području Laktaša ubistvo isplanirali do detalja. U svemu tome po optužnici im je pomagao Rodoljub Gajić tjelohranitelj Krunićevih , koji je osumnjičene za ubistvo detaljno obavještavao o kretanju ubijenog Krunića.  Podsjećamo  Rodoljub Gajić je  nakon ubistva nastavio da radi i obezbjedjuje   suprugu i djecu pokojnog Krunića  ponašajući se kao da  se ništa nije  dogodilo.

Tokom istrage biće saslušane i bivše i sadašnje supruge optuženih. Najviše pažnje privlači svjedočenje vanbračne supruge Emilia Balde, koja je tokom ranijih svjedočenja mijenjala svoj iskaz o Baldinom kretanju i radnjama u periodu kada se zločin desio. O povredama ubijenih svjedočiće i vještaci sudske medicine. A pomoć Republičkom javnom Tužilaštvu stigla je i iz beogradskog biološkog fakulteta gdje je rađena DNK analiza tragova izuzetih sa oružja korištenog u teškom ubistvu. Prema njihovim rezultatima na jednoj autmatskoj puški pronađen je DNK  Željka Kovačevića  dok je na drugoj otkriven DNK Benedija Đukanovića. DNK je pronađena i na oružju koje je pronađeno 50-ak metara od mjesta zločina ali još nije utvrđeno kome pripadaju. Advokati optuženih o današnjem ročištu nisu se oglašavali. Novinare su izbjegli na sporedni ulaz.

Iako je veliki broj medija bio zainteresovan za praćenje ovog ročišta iz okružnog banjalučkog suda nisu dozvolili nisu dozvolili prisustvo medija, kako kažu razlog za to je jer se ne radi o glavnom pretresu nego samo o ročištu na kome se izjašnjavaju o krivici.. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?