Првенство пролаза

Нехатно изазвао саобраћајку у којој је погинуо мотоциклиста

Окружни суд у Источном Сарајеву потврдио је оптужницу против Александра Ракића (32) из Вишеграда због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо мотоциклиста Саша Пецикоза (31) из Вишеграда.

Оптужницом Ракићу је на терет стављено да је, из нехата, починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја за које је законом запријећена казна од једне до осам година затвора.

Трагедија се догодила 22. августа 2020. године око 13.30 часова у улици Ужичког корпуса у Вишеграду. Ракић је управљао ”аудијем А3” и кретао се из Вишеграда према Вардишту када је одузео првенство пролаза мотоциклу ”кавасаки” којим је управљао Пецикоза.

”Оптужени је ”аудијем А3”, власништво Ч.Р, изазвао саобраћајну незгоду у улици Ужичког корпуса, на начин што се није придржавао саобраћајних прописа. Укључио се на пут, прије пропуштања мотоцикла ”кавасаки” којим је управљао оштећени, а да се претходно није увјерио да то може учинити без опасности за друге учеснике у саобраћају, водећи при томе рачуна о положају возила и правцу и брзини кретања”, наводи се у оптужници.

Додаје се да, иако је оптужени био свјестан да својом радњом може учинити кривично дјело, олако је држао да до тога неће доћи или да ће га моћи спријечити.

Усљед тога, како се наводи, Пецикоза је чеоним дијелом мотоцикла ударио у лијеви средишњи дио ”аудија”. Након тога је изгубио контролу и пао с мотоцикла задобивши вишеструке преломе и повреде од којих је преминуо.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм