Banjaluka

Neispravne instalacije mogući uzrok požara u kojem je stradala Mirjana Medan

  • 23.10.2019. 12:32

Radnica preduzeća "Švam" Mirjana Medan (64) ugušila se od dima prilikom požara do kojeg je došlo u ponedjeljak u banjalučkom naselju Lazarevo.

Prema prvim informacijma, uzrok požara su najvjerovatnije neispravne elektroinstalacije.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, juče je obavljena obdukcija tijela Medanove i utvrđeno je da je uzrok smrti gušenja.

– Rezultati obdukcije su pokazali da je tijelo bilo u potpunosti ugljenisano. Na tijelu nisu pronađene nikakve mehaničke povrede, te je utvrđeno da je umrla od gušenja dimom – kaže izvor Srpskainfo iz istrage.

Do sada se niko iz zvaničnih institucija nije oglasio o mogućem uzroku nesreće.

Vlasnik preduzeća “Švam“ Miroslav Brdar rekao je da je Medanova bila veoma dobra i vrijedna radnica, koja je prethodnih 10 godina radila u ovom preduzeću na poslovima šivača.

– Siguran sam da niko nije podmetnuo požar u moje preduzeće. Dok policija ne završi sva svoja vještačanja nećemo biti sigurni šta je izazvalo požar, ali prema prvim informacijma najvjerovatnije je riječ o neispravnim elektroinstalacijama – kaže Brdar.

Prema njegovim riječima, ovim požarom mu je nanesena ogromna finansijska šteta.

– Vatra je doslovno sve uništila. Kuća koju smo iznajmljivali je u potpunosti izgorila, kao i sve naše stvari i mašine koje smo tu imali. Teško je sada reći kolika je šteta, ali prema prvim procjenama, ona je veća od milion maraka – istakao je Brdar.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.