Nikšić: Pomoć zatražilo 26 osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći

  • 30.05.2020. 14:36

Ljekarska pomoć u bolnici u Nikšiću ukazana je za 26 povrijeđenih jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u blizini Bogetića, u kojoj su dvije mlađe ženske osobe poginule.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin rekao je da je 19 lakše povrijeđenih nakon ukazane pomoći otpušteno kući, a da je sedam zadržano na daljem liječenju.

On je naveo da je petoro na odjeljenju intenzivne njege, a po jedno na odjeljenjima hirurgije i ortopedije.

"Јedna djevojčica, koja je imala povrede unutrašnjih organa i unutrašnje krvarenje, operisana je i njeno stanje je trenutno stabilno. Svi povrijeđeni su trenutno stabilnih vitalnih parametara i kod većine je riječ o prelomima ruku, nogu i rebara", pojasnio je Ašanin na konferenciji za novinare u nikšićkoj bolnici.

On je rekao da će biti urađene dodatne dijagnostičke procedure i da postoji mogućnost da još neko od povrijeđenih danas ili sutra bude operisan kako bi bile zbrinute njihove povrede.

Ašanin je istakao da su u roku od 45 minuta od dolaska prvih povrijeđenih ukazali pomoć, te da nijedna od dvije stradale osobe nije dovezena u Opštu bolnicu u Nikšiću.

Spasoje Tomić, jedan od putnika koji je jutros u 8.05 časova krenuo iz Nikšića za Podgoricu, rekao je da je vozač vozio prilagođenom brzinom i sasvim bezbjedno, sve do trenutka kada je ispred minibusa izletio automobil iz suprotne trake.

"Vozač nije uspio da izbjegne automobil, već su se sudarili i mi smo sletjeli u provaliju. Sreća u nesreći bila je što smo samo proklizali i nismo se prevrtali. Većina od nas je preživjela ovaj udes, ali nažalost dvije djevojke nisu", ispričao je Tomić. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм