Krenuli na izlet

Novi detalji nesreće u kojoj su stradale dvije žene kod Valjeva

  • Извор: Курир
  • 17.10.2022. 08:56

Vojka Jovanović (63) iz Osladića i Ljubica Marković (77) iz Osečine poginule su, a 16 putnika je povrijeđeno kada se minibus koji je vozio penzionere u obilazak manastira i Divčibara survao u provaliju kod brane Rovni u blizini Valjeva.

Stravična nesreća dogodila se nešto prije 10 časova, kada je, navodno, popustila ručna kočnica na minibusu koji je sletio u ambis dubok 50 metara.

"Vozač Ž.M. (63) stao je prije brane kako bi pitao radnika obezbjeđenja da li mogu da prepriječe put preko brane Stubo-Rovni do manastira Lelić, pošto na toj dionici postoji znak da je saobraćaj zabranjen. U tom momentu, ručna kočnica minibusa, koja je prema riječima očevidaca bila podignuta, popustila je i autobus sa 18 putnika je probio zaštitnu ogradu i sletio je u provaliju duboku 50 metara", kaže izvor Kurira.

Izvor dodaje da su na mjesto nesreće odmah stigle ekipe policijske i vatrogasno-spasilačke ekipe koje su počele sa izvlačenjem povrijeđenih penzionera. 

"Jovanovićeva je na mjestu preminula, a troje putnika teško je povrijeđeno. U popodnevnim satima u bolnici je umrla i Ljubica Marković", objašnjava sagovornik.

Vozač Ž.M. na mjestu tragedije je alkotestiran i utvrđeno je da nije konzumirao alkohol.

"Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja", dodao je izvor. 

Sagovornik iz istrage navodi da je izlet na koji su penzioneri krenuli organizovalo Udruženje penzionera iz Osečine.

"Povrijeđeni putnici su, kao i vozač, mahom iz Osečine. Oni su krenuli na izlet na kome je trebalo da posjete manastire, ali i Divčibare. Nažalost, putovanje se završilo tragično", navodi izvor.

Izvor dodaje da su scene na brani Rovni bile su jezive. 

"Povrijeđeni ljudi ležali su na livadi, kukali, zapomagali, dozivali pomoć. Vatrogasci i policajci su činili sve da im pomognu", rekao je izvor.

Rođaka stradale Vojke Jovanović kaže da je ona često išla na ekskurzije sa penzionerima, iako nije bila penzionerka.

"Krenula je sa komšinicom na izlet, kako smo čuli, ta druga žena je slomila ruku, a Vojka je stradala. Tragedija. Voljela je da putuje, koristila je svaku priliku da ode negdje, baš je bila divna žena", priča rođaka.

Žena je dodala da su najprije čuli za udes, a poslije i da je stradala rođaka. 

"Pokušali smo da zovemo njenog muža i sinove, ali nikoga nema kod kuće, uopšte ne znamo šta se dogodilo", ispričala je rođaka.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)