Nesreća kod Valjeva

Novi detalji prevrtanja autobusa: Probio ogradu pa se survao u 50 metara dubok ponor

  • Извор: Блиц
  • 16.10.2022. 14:32

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas desila na oko 12 kilometara jugozapadno od Valjeva u blizini brane Rovni, jedna osoba je izgubila život, dok je 16 putnika povrijeđeno.

U vrijeme nesreće, u minibusu koji je prevozio uglavnom penzionere sa područja Osečine koji su krenuli na izlet u valjevskom kraju, nalazilo se ukupno 17 putinika i vozač. Minibus je, iz za sada još neutvrđenih razloga, prvo probio zaštitnu ogradu, a potom se survao u provaliju oko 50 metara duboku.

Povrijeđeni su primljeni i zbrinjavaju se i snimaju u valjevskoj bolnici. Najveći broj povreda su povrede ekstremiteta i tijela zbog prevrtanja minibusa. Ukupno 4 saniteta su prevezla povređene.

Prema prvim informacijama, do prevrtanja minibusa došlo je tako što je vozač izašao iz vozila pri tom ne podigavši ručnu kočnicu, zbog čega je autobus na nizbrdici krenuo unazad, a nakon toga se prevrnuo.

Međutim, kako saznaje Blic.rs, naknadnim nalazima uviđaja, utvrđeno je da je ručna kočnica u minibusu ipak bila ipak podignuta, tako da će se dalje istraživati zašto je vozilo krenulo unazad i survalo se u provaliju oko 50 metara duboku. Vozač će biti priveden na saslušanje, a minibus podvrgnut vanrednom tehničkom pregledu.

Na pomenutoj dionici inače nema saobraćaja, već je u pitanju put koji vodi u ulaz u kompleks brane i hidroakumulacionog jezera.

Kako se nezvanično pretpostavlja, vozač je vjerovatno krenuo do tog mjesta da pita kako da stignu u manastir Lelić.


(Foto: RTS)


  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм