Убијена пред дјецом

Нови детаљи убиства Јасмине из БиХ: Бојала се бившег партнера

  • Извор: Независне
  • 12.12.2023. 07:11

Аустријски медији објавили су данас нове детаље крвавог пира који се десио 21. октобра, у предграђу Беча када је убијена Јасмина (33), поријеклом из БиХ.

Наиме, млада мајка четворо д‌јеце, брутално је ликвидирана хицем у главу испред своје виле. Осумњичени је њен бивши партнер, тридесетпетогодишњи држављанин Шведске, поријеклом из БиХ, који се након убиства предао полицији. Медији су још раније пренијели да Јасмина потиче из добростојеће породице приватних предузетника, док је осумњичени радио као агент за некретнине.

Осумњичени, иако има држављанство Шведске, преселио се у Аустрију када је био дијете. Има једног сина (17) из претходне везе. Са жртвом је био у вези пуних 15 година, а чак су њен д‌јед и његова бака у неком сродству.

Америка увела нове санкције Диани Kајмаковић и Осману Мехмедагићу

Америка увела нове санкције Диани Kајмаковић и Осману Мехмедагићу

Њих двоје су имали четворо заједничке д‌јеце (9, 20, 12, 13). Према његовој изјави, све је било идеално и хармонично 13 година, а онда су настали проблеми. Посљедњих 18 мјесеци њихове везе биле су прави пакао јер су се стално свађали. Јасмина се исељавала из куће чак пет пута, крајем августа и коначно. Он је, наводно, био изузетно насилан и она га се панично бојала.

Осумњичени је оружје купио илегално два дана прије злочина, од Авганистанца за 700 евра. Та два дана је стално носио оружје са собом у ауту. Током саслушања рекао је да је оружје носио ради самоодбране, али никада није желио да је убије.

Међутим, тог 21. октобра, он се довезао до њене куће у Strasshofu, гд‌је ју је пресрео и буквално ликвидирао хицем у главу. У међувремену, четворо д‌јеце је свједочило трагедији. Осумњичени је побјегао, али се окренуо у једном моменту: "Видио сам да је пала, а онда сам се одвезао у најближу полицијску станицу и признао убиство”, рекао је он.

Према ријечима жртвине породице, она је била престрављена и јако га се бојала, и њега и његове породице. Њена мајка га се и данас боји, иако је у затвору.

Његов адвокат Астрид Вагнер проговорила је и о могућем мотиву:

“Коначни растанак, до којег је дошло 29. августа, га је буквално уништио. Више није спавао. Његова породица и д‌јеца су му била све. Он је тада био заиста увјерен да му неће дозволити да више икада види д‌јецу”, рекла је она.

Европа у страху: Ове три државе би могле бити мета током празника!

Европа у страху: Ове три државе би могле бити мета током празника!

Додала је да он има истетовирана имена и ликове своје д‌јеце на тијелу. У тренутку злочина, није био под дејством алкохола нити наркотика.

У затвору су га посјетили отац и његов најстарији син. Наводно, има веома близак однос са рођеним братом који је, како преносе аустријски медији, рекао да ће “бити уз њега, без обзира на све”

Вагнерова каже да осумњичени у затвору настоји да што више разговара са психолошким експертима, али да и доста плаче. Према званичном извјештају, он је потпуно присебан, иако је свјестан да му пријети доживотна робија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.