Prostorije koje je koristio Željko Kovačević

Novi dokazi u slučaju ubistva Krunića: Pronađeni droga, eksploziv, oružje

  • 06.06.2019. 19:19

Nove dokazi koji će poslužiti rasvjetljavanju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, policija je pronašla u podrumskim prostorijama koje je koristio Željko Kovačević, jedan od napadača, koji je i ubijen u toku Krunićeve likvidacije.

Pronađeni su droga, eksploziv, oružje.  Stručnjaci tvrde da je pronađeni TNT u vazduh mogao da digne i automobil. Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet  predmete su izuzeli u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića. 

"Na lokaciji na kojoj je izvršen pretres na području Banjaluke, a koja se dovodi u vezu sa ubijenim Željkom Kovačevićem, nađeno je 1,5 kg opojne droge kokain, zatim dva pištolja, TNT eksploziv, kapisle kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima", rekao je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Pronađen je i alat za obijanje brava, izuzeti su tragovi, ali i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a sve će poslužiti u dokaznom postupku. Istraga u rasvjetljavanju ubistva i dalje se nastavlja. 

Istragu pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva vode pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, ranije je postupajući sudija odredio i pritvor Rodoljubu Gajiću, koji se sumnjiči za umiješanost u ovaj zločin, tako što je Željku Kovačeviću saopštavao informacije o ubijenog Slaviše Krunića.

U pritvoru se, zbog sumnje da je učestovao u izvršenju teškog ubistvg Slaviše Krunića, nalazi i  Emilio Baldo, koji je uhapšen u noći ubistva.  Za Benedijem Đukanovićem i dalje se traga. Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u klasičnoj sačekuši  23. aprila u blizini svoje vikendice u Glamočanima.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.